Foto: Publicitātes foto

Krievijas lielākais autoražotājs "AvtoVAZ" trešdien, 8. jūnijā, rūpnīcā Toljati uzsācis ražošanu vienkāršotai "Lada Granta" modeļa versijai, kuru pats sauc par "pretkrīzes" automobili – tam vairs nav bremžu pretbloķēšanās sistēmas ABS un gaisa drošības spilvena, bet pārējais aprīkojums ir "Granta" modeļa standarta "Classic" komplektācijas līmenī.

"Lada" pagaidām neatklāj "pretkrīzes" automobiļa cenu, bet sola, ka tā būšot viszemākā jauno automobiļu tirgū. Tas izstrādāts ar mērķi nodrošināt maksimāli iespējamo komplektējošo daļu lokalizāciju, izslēdzot importa detaļu deficītu.

Pretēji gaidītajam, vienkāršotā "Lada Granta" ir saglabājusi elektrisko stūres pastiprinātāju, gan elektriskos priekšējo durvju logu pacēlājus. Tāpat "pretkrīzes" automobilim ir bērnu sēdeklīša stiprinājumi ISOFIX, kā arī borta dators. Vēl "Classic" komplektācijas aprīkojuma sarakstā ir centrālā atslēga, audio sistēmas sagatave ar četriem skaļruņiem un 14 collu tērauda diski ar plastmasas dekoratīvajam uzlikām.

"Lada Granta Classic" joprojām tiks ražota sedana, liftbeka un universāļa versijā, kā arī sportiskajā modifikācijā "Drive Active".

Līdzīga "pretkrīzes" versija tiek gatavota arī "Lada Niva Legend" un "Niva Travel" modeļiem, bet vēlāk vienkāršots tikšot arī "Vesta" modelis, tomēr šo automobiļu atgriešanās termiņus uz "AvtoVAZ" konveijera ražotājs pagaidām vēl neatklāj. Šobrīd zināms, ka visu modeļu ražošanas dīkstāve, izņemot "Granta" modelim, būs vismaz līdz 10. jūnijam.

Atgādinām, ka "AvtoVAZ" un citiem Krievijas autoražotājiem radās importa komplektējošo detaļu deficīts pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī, pēc kā ārvalstis Krievijai noteica sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!