Foto: Kadrs no video

Negadījums Jelgavas novadā, kur trešdien vieglā automašīna uz dzelzceļa pārbrauktuves ieskrēja braucošā vilciena sastāvā, noticis bojātas automašīnas bremžu sistēmas dēļ, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Negadījums notika ap pulksten 17.20 Jelgavas novada Līvbērzes pagastā uz autoceļa Dobele - Jelgava. Vīrietis ar automašīnu "Chrysler Grand Voyager" no Viesturciema puses tuvojās Tušķu dzelzceļa pārbrauktuvei, kas bija slēgta un pie kuras jau bija apstājušās vairākas automašīnas, lai palaistu vilcienu. Transportlīdzekļa bremzes nenostrādāja un neļāva vadītājam apturēt automašīnu.

Lai neietriektos automašīnu kolonnā, kas bija apstājusies pirms pārbrauktuves, 1977. gadā dzimušais vīrietis iebrauca kreisajā braukšanas joslā, aizķēra nolaisto aizsargbarjeru, to nolaužot, un izraisīja sadursmi ar dīzeļvilciena sastāvu, un trieciena rezultātā iebrauca grāvī.

Automašīnā atradās pasažieris – 2014. gadā dzimis zēns.

Notikuma vietā ieradās mediķi, tomēr negadījumā iesaistītās personas no mediķu apskates atteicās. Vēlāk autovadītājs kopā ar zēnu devās uz ārstniecības iestādi, tomēr stacionēšana nebija nepieciešama.

Kā informēja Kalniņa, pārbaudes laikā alkohola reibums šoferim netika konstatēts. Autovadītājs skaidroja, ka viņš bijis ceļā, lai veiktu transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots 55 eiro naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!