Foto: Shutterstock

Trešdien Jelgavas novadā kāds vīrietis vadīja automašīnu ar ātrumu 170 kilometri stundā, kā arī bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Policijā par likumpārkāpumiem sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un vīrietim piemēroti naudas sods kopumā 900 eiro, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā (VP).

Likumsargi Jelgavas novada Cenu pagastā pamanīja automašīnu "Audi A3", kas brauca ar ātrumu 170 km/h vietā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Policisti, izmantojot gaismas signāla bākugunis, apturēja transportlīdzekli.

Policisti noskaidroja, ka autovadītājs pie stūres sēdies bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Par notikušo sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi. Vīrietis atzina vainu un nožēloja izdarītos likumpārkāpumus.

Par automašīnas vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām vīrietim piemērots naudas sods 500 eiro, savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā – piemērots naudas sods 400 eiro un aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības sešus mēnešus.

Valsts policija atkārtoti aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka maksimālā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un bravūrībai var būt traģiskas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!