Foto: LETA
Leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna vairs nespēj lāgā sarunāties pats ar savu mazdēlu – starp viņiem nostājies politisko simpātiju jautājums, proti, jaunietis fano par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

Šobrīd 65 gadus vecajam Siksnam meita Vlada piedzima laikā, kad viņam bija 23 gadi. Vladas audzināšanā mākslinieks nepiedalījās, bet kontaktu abi atjaunoja relatīvi nesen, pirms vairākiem gadiem. Vladai ir dēls, kuram šobrīd ir 24 gadi, viņš jau apprecējies, un šī ģimene dzīvo Nīderlandē.

Kā dziedātājs atklājis žurnālam "Kas Jauns", kontakts ar mazdēlu ir paputējis, un liela loma šajā lietā ir Vladimiram Putinam. "Tas ir skumji. Bija atbraucis vienu vasaru pie manis uz Ķengaragu un dikti jūsmoja par Putinu. Saku – bet tu krievu valodā nezini neviena vārda (viņš runā angliski, sarunājos ar viņa sievas palīdzību, kas tulkoja), tava "babuška" tikai zina. Redz, kā ir, – krievu vecāmāte iemāca to naidu pret visiem pārējiem, lai arī dzīvo Eiropā," situāciju ar mazdēlu un viņa tuvajiem cilvēkiem raksturo Siksna.

Arī dziedātāja pašreizējā sieva Anna ir krieviete, abi audzina pirms trim gadiem pasaulē nākušo dēlu Jēkabu. Uz jautājumu, kā viņu ģimenē tiek uztverts Krievijas jautājums, Siksna stāsta:

"Mana sieva skatās ziņas, kas atspoguļo patieso situāciju. Bet caur pazīstamiem cilvēkiem redzu, kā notiek šķelšanās pašu krievu starpā. Manas sievas 84 gadus vecā tante dzīvo Harkivā, kur pastāvīgi bumbo. Kundzīte veselības dēļ nevar aizskriet uz metro, kur viņas meita un bērni slēpjas. Dzīvo sešstāvu mājā, kur palikuši daži dzīvokļi. Elektrības nav, ziņas uzzina, izejot no rīta ārā. Sievasmāte arī piezvanīja tantei, bet daudzi radinieki nevar. Vieni – psiholoģiski, otri – tāpēc, ka dzīvo Krievijā un nedrīkst zvanīt uz Ukrainu. Kāda paziņa satiek savu draudzeni – krievu dakterīti –, kas izvaicā, kādā kanālā skatās ziņas. Izdzirdot, ka "Euronews" – ā, labi, labi, ej ar savu "Euronews"! Cita paziņa, kas dzīvo Emirātos, nespēj sazvanīties ar savu māti, kas Putina fane, jo jau nākamajā teikumā ejot augstos toņos," situāciju ar politiskajām simpātijām savu paziņu lokā žurnālam komentē Siksna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!