Foto: Privātais arhīvs / Delfi kolāža

"Waze" rādīja, ka pulksten 18.09 Andris Kulbergs, Auto asociācijas prezidents, būs mājās. Jābrauc bija vēl trīs minūtes. Tas bija svētdienas, 1. maija, vakars. Viņš savu sarkano "Mitsubishi" vadīja pa Juglas papīrfabrikas autoceļu no Liepājas, kur ar sievu Annu pavadīja brīvdienas, uz Rīgu. Piepeši divas viņam pa priekšu braucošās mašīnas viena pēc otras strauji nogriezās pa labi, saceļot putekļu mākoni. Mulsuma vadīts, Andris strauji bremzēja. Pēkšņi viņam pretī "iznira" "Volvo" markas auto. Notika sadursme. Mājās Andris nokļuva pēc 34 dienām, pa starpu nonākot reanimācijā.

Neilgi pēc avārijas, kurā Andris "saviem sargeņģeļiem licis nosirmot un nosvīst", sociālajos medijos notika arī versiju par avārijas cēloni sadursme. "Delfi" notikušo "restaurē" ar Andra stāstītā palīdzību. Otras puses pārstāve norādīja, ka "Volvo" mašīnā braucošie ar medijiem lēmuši nerunāt.

Laiks reakcijai – sekunde


Kad Andrim, kurš zināms arī kā autosporta cienītājs, pretī traucās "Volvo", viņam bija aptuveni sekunde vai pusotra, lai reaģētu uz notiekošo. "Parasti rallijā tajās sekundēs tu vari dzīvi pārdomāt. Šeit tas bija tik negaidīti. Vienīgais, ko nodomāju – šis būs ļoti, ļoti slikti." Sekundē pirms frontālās sadursmes Andris nedaudz pagrieza stūri. Tagad, atskatoties uz notikušo, viņam liekas, ka tā bija kļūda. Avārijā viena auto ritenis atdūrās pret otras mašīnas riepu. "Tā ir sliktākā avārija. Ritenis ir vismazāk aizsargātā auto daļa, kas vislielāko postu var nodarīt šoferim un pasažieriem," pauž Andris. Prāts viņam notikuma laikā bijis možs. Samaņu nezaudēja ne mirkli. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!