Foto: Publicitātes foto

Pēdējos gados kādas drupas netālu no Vidzemes kļuvušas par kaut neoficiālu, tomēr ļoti iecienītu tūrisma objektu, pateicoties savdabīgajai līdzībai ar pasaulslaveno Stounhendžu. Šobrīd Smiltenes drupas izskatās īpaši skaisti – ap tām sasēta rudzupuķu pļava, kurā daudzi steidz tvert glītus fotomirkļus, kā arī plūkt ziedus, kas, starp citu, nav liegts, ja to dara savām vajadzībām un neplēš augu saknes.

"Tūrisma Gids" jau ir vēstījis, ka Smiltenes "Stounhendža" atrodas klaja lauka vidū. Uz to nav īpašu norāžu vai jebkas, kas liecinātu, ka šī ir iecienīta vieta, jo tā patiešām nav uzskatāma par oficiālu apskates objektu. Drupas nav kādas senas muižas vai pils paliekas, bet gan izbijis siena šķūnis, kas 20. gadsimta beigās nodedzis ugunsgrēkā, atstājot tikai mūra pamatus.

View this post on Instagram

A post shared by sliime (@sliiimesc)

Lai gan oficiālu norāžu, kā nokļūt līdz Smiltenei "Stounhendžai", nav, tomēr, ievadot "Waze" šo nosaukumu, navigācijas sistēma ērti pieved pie pašas pļavas.

Saudzējot skaistumu, ikviens aicināts izmantot tikai iestaigātās taciņas, kā arī "Tūrisma Gids" atgādina, ka vienmēr spēkā princips "ko atvedu, to aizvedu!" – nemēslosim dabā, atkritumus liksim tur, kur tiem paredzēts atrasties!

Galerijā – Latvijas apceļotājas Nataļjas Vasiļjevas tvertie saulrieta mirkļi kādā jūnija naktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!