Industriālais mantojums ir tā kultūrvēstures mantojuma daļa, kas stāsta par dažādām ēkām, tehnoloģijām un rūpniecības vietām, kurās savulaik bijis valdījusi liela kņada. Patiesībā, apzinot industriālo mantojumu, bieži vien rodas skaidrāks priekšstats par konkrētas vietas, kopienas vai pilsētas attīstību, jo, kā zināms, rosība ir tur, kur ir darbs. Lai radītu priekšstatu par to, cik plašs un daudzveidīgs ir Latvijas industriālā mantojuma tūrisma piedāvājums, "Tūrisma Gids" apkopojis 17 idejas ierosmei.

Industriālā mantojuma apskates objekti arvien biežāk ieinteresē gan pašmāju, gan ārzemju tūristus. Iespējams tas tādēļ, ka senajiem ūdenstorņiem, bānīšiem, kūdras purviem un citiem šāda veida pieminekļiem ir savs šarms – senatnīga aura, autentiska pieredze un bagātīga vēsture. Tāpat izbijušās ražošanas telpās nereti notiek vizuāli iespaidīgi kultūras pasākumi, kuru radīto sajūtu tvert citviet nav iespējams.

Kā liecina informācija Latvijas Industriālā mantojuma fonda tīmekļvietnē, pašlaik Latvijā ir vairāki desmiti valsts vai vietējās nozīmes industriālā mantojuma pieminekļi un muzeji, kas izbārstīti pa visu Latviju. Lai arī liela daļa no tiem atrodas Rīgā, ir vērts paskatīties arī uz tiem objektiem, kas atrodas ārpus galvaspilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!