Foto: Kadrs no video
Jau vairākus mēnešus Latvijā dzīvo meitene no Krievijas pilsētas Volgogrodas. Lai gan Alīnas sekotāju skaits "TikTok" platformā ir tikai daži tūkstoši interesentu, jauniete sarūpējusi video, kas guvis plašu ievērību vietējo – latviešu un rīdzinieku – vidū.

Alīna sevi piesaka kā Latvijā dzīvojošu jaunieti un aktīvi reklamē biznesu, kas ļaujot strādāt no jebkuras vietas pasaulē. Viņa pati nāk no Volgogradas – lielpilsētas Krievijas dienvidaustrumos ar vairāk nekā vienu miljonu iedzīvotāju –, taču nu oficiāli pārcēlusies uz Latviju. Zīmīgi ka viņas "TikTok" konts ir tapis pavisam nesen, proti, maija beigās.

Jaunietes pirmais video "TikTok" platformā ievietots maijā un ietver trīs padomus tiem, kuri vēlas pamest Krieviju. Vēlāk viņa uzskaita iemeslus, kāpēc Latvija ir lieliska zeme, kurp pārcelties krieviem. Viņasprāt, šeit visi runā krieviski un varot dzīvot pat bez angļu valodas zināšanām. Tāpat viņa uzsver labumus, ko dod Latvijas pase – ar to var ceļot pa visu Eiropu.

Pati Alīna savos video demonstrē Latvijas pilsoņa pasi. Tiesa, viņa neatbild uz savu sekotāju jautājumiem, vai tā ir viņas un kā pie tās tikusi.

Lielāko popularitāti Alīnas tiktokā guvis 6. jūnijā publiskotais video, kurā viņa slavē Rīgu: pēc dzimtās Volgogradas šeit jauniete jūtas kā civilizācijā nokļuvusi.

"Sabiedriskais transports brauc pēc grafika. Latvieši, jūs esat ģēniji! Esat izdomājuši ērtus veidus, kā var apskatīt kursēšanas laikus arī tiešsaistē, ar kaifu to izmantoju," vēsta jauniete. Otrais ievērības cienīgais aspekts, viņasprāt, ir ļoti ērta dokumentu kārtošana. "Šobrīd kārtoju uzturēšanās atļauju un biju pārsteigta, ka dokumentus izskatīšanai iesniedz vai nu pa pastu, vai tiešsaistē. Tā ir civilizācija, ja salīdzina ar kukuļu došanu vai kautiņiem dzīvajā rindā," sajūsmināta ir krieviete.

Alīna slavē arī Rīgas ielas: "Latvieši, jums ir tādi ceļi, kurus jāciena! Ir vieta cilvēkiem, automašīnām, velosipēdistiem. Tā vispār mēdz būt? Mums pat mašīnām ielas nesataisa, bet cilvēki iet pa zemi un smiltīm," Volgogradas ielas vērtē atbraukusī meitene.

Civilizāciju viņa sastapusi arī mūsu kinoteātrī. Uz viņu lielu iespaidu atstājis paziņojums: ja seansa laikā jūs kāds traucē, ziņojiet un mēs izraidīsim šo cilvēku no zāles.

Alīnu sajūsmina arī plašā izvēle veikalos – sākot no pārtikas veikaliem, beidzot ar apģērbu un rotaļlietu bodēm. "Jums ir tāda izvēle, kādu mūžā neesmu redzējusi! Atliek tikai naudiņu nopelnīt!"

Šādus secinājumus viņa izdarījusi pēc divu mēnešu dzīves Latvijā. "Bet sajūta, ka pagājušas tikai pāris nedēļas. Vietā, kas patiešām patīk, laiks rit ātri," vēsta Alīna. Viņas video divu nedēļu laikā guvis jau vairāk nekā 18 tūkstošus "sirsniņu".

@sunfes__ @sunfes__ за подписку даю Клуб по развитию на Фрилансе. Пиши «+» в директ ☀️ #Латвия #Рига #Европа #Цивилизация #Latvia #Riga #Europe #civilization #Volgograd #Волгоград #Россия #Russia #Rīga #Latvija ♬ оригинальный звук - Алина
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!