Foto: DELFI

Marseļa un Kasisa ir pilsētas Francijas dienvidos Vidusjūras krastā pie Ronas upes grīvas. Tā ir vieta, kurā pilsēta šķiet saplūdusi ar klintīm un ikdienas bažas aizskalo dzidrais un vizuļojošais ūdens. Šajā Francijas Nacionālajā dabas parkā iespējams doties pastaigā gan pa klinšaino piekrasti, gan monumentālās akmens sienas vērot no laivas.

Parka oficiālajā tūrisma vietnē teikts, ka Kalankes nacionālais darbas parks ir vieta, kurā sastopama unikāla Francijas flora un fauna. Lai arī šajā dabas teritorijā mīt vairāk nekā 140 aizsargājami augi un dzīvnieki, tā iespaidīgākais apskates objekts ir tieši klinšu masīvs, kas stiepjas aptuveni 20 kilometru garumā.

Kalankes nacionālo dabas parku iespējams izzināt vairākos veidos. Viens no tiem ir laivošana, tad, protams, riteņbraukšana un pastaigu maršruti dažādas pieredzes soļotājiem. Tāpat parka apskati var veidot atbilstoši interesēm – pakārtot arheoloģiskajiem atklājumiem, aizsargājamo augu vietām, nirstot, vai, piemēram, ķerot lielo lomu Vidusjūras ūdeņos.

Kalankes nacionālais dabas parks noteikti ir vieta, kurā vērts paviesoties, ja plānots Franciju aplūkot ārpus Parīzes. Turklāt no Francijas galvaspilsētas līdz Marseļai ērti nokļūt, izmantojot ātrvilcienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!