Foto: Publicitātes foto

Klātesot tūkstošiem skatītāju, Līgo vakarā Druvienā aizritēja vērienīga salīgošana, kas sākās ar Rūdolfa Blaumaņa lugas "Skroderdienas Silmačos" 120 gadu jubilejas lieluzvedumu, un turpinājās koncertu "Līgojam Druvienā!". Kopā ar skatītājiem Druvienā līgoja arī Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi un citas amatpersonas.

120 gadu laikā, kopš luga "Skroderdienas Silmačos" pirmo reizi tika iestudēta un parādīta skatītājiem, tā kļuva par vienu no Jāņu laika tradīcijām, kā arī par visu laiku visbiežāk iestudēto un visvairāk izrādīto lugu Latvijas teātra vēsturē. Jubilejas lieluzvedumā piedalījās virkne pašmāju aktieru un skatuves leģendu.

Pēc izrādes visi varēja baudīt dziesmu un deju lielkoncertu, kura laikā tika sveikti vairāki Latvijas komponisti. Vakara izskaņā ar savas 65 gadu jubilejas benefici uzstājās Latvijas estrādes leģenda Žoržs Siksna. Skatītāju vidū šajā vakarā bija kādreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, kultūras ministrs Nauris Puntulis ar kundzi, kā arī Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru, kuri koncerta sākumā kopā ar tā vadītāju Tomu Grēviņu sadedzināja savus pērnā gada Jāņu vainagus un sveica Latvijas tautu svētkos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!