Svētdien, 26. jūnijā, ap pulksten 9 no rīta laukumā pie Brīvības pieminekļa bija novietots piecus miljonus eiro vērts "Bugatti Chiron Pur Sport" superauto, kā īpašnieks – Lielbritānijas multimiljonārs – par to saņēma sodu.

Vairākus miljonus vērtais "Bugatti" bija viens no dzīvesstila rallija "OneLife Rally" dalībniekiem, kuri aizvadītajā nedēļas nogalē bija pulcējušies 11. novembra krastmalā, lai svētdienas rītā startētu no Rīgas un 2. jūlijā finišētu Melnkalnē.

Pie Brīvības pieminekļa piebraukušo automobili pamanīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki, kuri uzrauga sabiedrisko kārtību pieminekļa apkārtnē. Par braukšanu pa gājēju un velosipēdu ceļu "Bugatti" vadītājam piemērots sods – 55 eiro. Kā norāda RPP, automobilis reģistrēts Apvienotajos Arābu Emirātos, bet tam pie stūres bijis 1986. gadā dzimis Lielbritānijas pilsonis.

Kā liecina "OneLife Rally" dalībnieku saraksts un arī aculiecinieku video redzamais, šī piecus miljonus eiro vērtā "Bugatti" vadītājs ir Endrjū Teits (Andrew Tate) – četrkārtējs pasaules čempions kikboksā un multimiljonārs no Lielbritānijas, kurš sevi dēvē par "īsto Džeimsu Bondu". Teita īpašumā ir vairāk nekā 20 dažādu superauto, no kuriem šis "Bugatti" ir visvērtīgākais.

"Bugatti Chiron Pur Sport" ir 60 vienību ierobežotā sērijā izgatavots superauto, kam salīdzinājumā ar standarta modeli ir atvieglināts svars un vēl sportiskāki regulējumi. Automobilim ir 1500 ZS jaudīgs astoņu litru W16 turbomotors, kas ļauj paātrināties līdz 489 km/h.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!