Foto: AFP/Scanpix/LETA
Paruna "kāds tēvs, tāds dēls" sportā sevi attaisno ļoti reti. Ne tikai tāpēc, ka tēvi bijuši tik izcili, ka pietuvoties viņu sasniegtajām virsotnēm ir ārkārtīgi sarežģīts uzdevums, bet arī tāpēc, ka savulaik diženo atlētu atvases pat neskatās lielā sporta virzienā, apzinādamies, ka vienmēr tiks salīdzinātas ar tēti un ka no viņiem sagaidīs vienlīdz lielus panākumus.

F-1 Mikam līdz šim gan nav klājies viegli. Pērn viņa pārstāvētā "Haas" komanda saviem pilotiem nespēja sagādāt konkurētspējīgu bolīdu, un Šūmahers pieticīgi pasmaidīt varēja tikai par to, ka regulāri izdevās pārspēt komandas biedru Ņikitu Mazepinu. Šosezon ASV komanda progresējusi, izstrādājot formulu, ar kuru tikšana pie punktiem ir objektīvs mašīnas ātruma, nevis laimīgas sagadīšanās rādītājs. Šūmahera komandas biedrs Kevins Magnusens jau ticis pie 15 punktiem, kamēr ailītē iepretim Mika vārdam joprojām gozējas "baranka".

Situāciju neuzlabo divas smagas Šūmahera izraisītas avārijas, kas radījušas lielus finansiālus zaudējumus jau tā ne pārāk turīgajai komandai. "Tā tas vairs nevar turpināties," pēc 23 gadus vecā vācieša avārijas Montekarlo ielās sacīja "Haas" vienības šefs Ginters Štainers. Sadursmes, nespēja tikt pie punktiem un komandas vadītāja izteikumi rada vienu jautājumu – vai Mika dienas Pirmajā formulā ir skaitītas?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!