Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko piektdien Londonā pārī ar kolumbieti Robertu Farahu pārvarēja Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu jauktajā dubultspēlē.

Ostapenko ar Farahu, kuri izsēti ar septīto numuru, pirmajā cīņā ar 7-5, 3-6, 6-1 uzvarēja Benu Maklaklenu no Japānas un Taivānas tenisisti Haočinu Čaņu.

Pirmajā setā Latvijas/Kolumbijas duets nonāca zaudētājos ar 0-2, taču nākamo geimu uzvarēja, servējot pretiniekiem. Izšķirošais izrādījās 11.geims, kurā Ostapenko ar Farahu otrreiz spēlē uzvarēja servējot pretiniekiem.

Otrajā setā visu izšķira astotais geims, kurā pirmo breikbumbu izmantoja Maklaklens un Čaņa.

Trešo setu pēc Ostapenko serves Latvijas/Kolumbijas duets sāka ar 5-0. Servējot Maklaklenam, pretinieki vienu geimu atspēlēja, bet jau nākamajā geimā, kad servēja Ostapenko, Latvijas/Kolumbijas duets svinēja "sauso" uzvaru, svinot panākumu arī visā spēlē.

Punkts sacensībām tika pielikts ar Ostapenko servi pa servju zonas līniju un video atkārtojuma noskatīšanās.

Jau ziņots, ka vienspēlē Ostapenko sasniegusi astotdaļfinālu, kur viņas pretiniece būs Vācijas tenisiste Tatjana Marija, bet sieviešu dubultspēļu turnīrā pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ir sasniegusi otro kārtu.

Vimbldonas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!