Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jeļena Ostapenko svētdien, 3. jūlijā, vairāk nekā divu stulndu ilgā trillerī trīs setu cīņā nepārvarēja prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta ceturto kārtu, astotdaļfināla spēlē ar 7-5, 5-7, 5-7 piekāpjoties Vācijas pārstāvei Tatjanai Marijai.

Ostapenko divas reizes karjerā līdz šim spēlējusi Vimbldonas ceturtdaļfinālā, tomēr trešo reizi iekļūt starp astoņām labākajām tenisistēm neizdevās. Ostapenko ar uzvaru šajā spēlē būtu varējusi pirmo reizi pēc četru gadu pārtraukuma atkal spēlēt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, tomēr Vimbldonā viņai tas nesanāca.

Ostapenko smagnēji iesāka spēli, nespējot atrast vājās vietas pretinieces sniegumā un uzņemties iniciatīvu. Ostapenko trešajā geimā zaudēja savu servi, nonāca zaudētājos ar 1-3, bet uzreiz atspēlējās un pēc sava serves geima izvirzījās vadībā ar 4-3. Tenisistes turpināja uzvarēt savus serves geimus, bet Ostapenko smagā cīņā izdevās 12. geimā uzvarēt setu - Ostapenko apturēja izspēli un pēc labvēlīga "challenge" tika pie setbumbas, ko uzreiz arī izmantoja.

Otrā seta sākumā Ostapenko pilnībā pārņēma iniciatīvu un dominēja kortā, panākot 4-1. Septītajā geimā Ostapenko pie 30-15 kļūdījās labā situācijā, kas vēlāk izrādījās lūzuma brīdis setā un līdz ar to mačā. Marija panāca 30-30, tad lauza pretinieces serves geimu, izlīdzinot cīņu setā. Desmitajā geimā, servējot Marijai, Ostapenko tika pie dubultās mačbumbas. Ostapenko neizmantoja abas mačbumbas, tad 11. geimā zaudēja savu servi un pēc tam Marija uzvarēja otro setu ar 7-5.

Nervozi risinājās izšķirošais sets. Ostapenko ātri ieguva breiku, bet tikpat ātri to zaudēja, nenostiprinoties vadībā. Devītajā geimā Ostapenko zaudēja savu servi, bet nākamajā geimā Ostapenko "sausā" uzvarēja pretinieces servi, panākot 5-5. Taču uzreiz nākamajā geimā Ostapenko atkal zaudēja savu servi, bet 12. geimā Marija otro reizi pavirsībū nepieļāva - droši uzvarēja serves geimu un svinēja savu lielāko uzvaru karjerā.

Ostapenko mačā iegāza 57 nepiespiestās kļūdas, bet Latvijas tenisistei nepalīdzēja izglābties 52 tīri uzvarētās izspēles. Pretiniece mačā pieļāva tikai 15 kļūdas, bet tīri uzvarēja 23 izspēles.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!