Foto: Sanita Ieva Sparāne Foto

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas noslēgumā "Tukums 2000"/"Telms" svētdien cīņā par septīto pozīciju turnīra tabulā savā laukumā pieveica "Metta" vienību.

Tukumnieki mājās pieveica "Metta" ar 2:0 (1:0).

Rezultātu 30.minūtē atklāja Kaspars Anmanis, bet rezultāta starpību, nostiprinot uzvaru, mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē dubultoja Kristers Eduards Švāns.

"Tukums 2000"/"Telms" komandai pēdējos mačos uzvaras bija mijušās ar zaudējumiem, iepriekšējā duelī ar 0:1 atzīstot "Daugavpils" pārākumu. "Metta" turpretī nav uzvarējusi jau deviņās spēlēs pēc kārtas, iepriekšējo panākumu izcīnot tieši pret Tukuma futbolistiem. Maija sākumā notikušajā duelī rīdzinieki izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr kompensācijas laikā Lūkasa Vapnes izpildītā "pendele" atnesa uzvaru ar 3:2.

Arī abu komandu šīs sezonas pirmā savstarpējā spēle bija pavērsieniem bagāta. Pirmajā aplī notikušajā mačā Tukuma komanda pirmajās deviņās minūtēs panāca 2:0, bet "Metta" līdz 31.minūtei panāca 2:2 - rezultātu, ar kādu vēlāk noslēdzās spēle.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Metta" komandai nevarēja palīdzēt aizsargs Gabriels Kirkils.

Jau nospēlētajās 20.kārtas spēlēs "Valmiera" ar 1:2 zaudēja Jūrmalas "Spartakam", RFS ar 4:0 uzvarēja "Daugavpili", "Liepāja" spēlēja 0:0 ar "Riga", bet "Auda" ar 2:1 uzvarēja Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 50 punktiem 20 mačos ir "Valmiera", RFS ar 45 punktiem 20 mačos ieņem otro vietu, bet trešā ar 41 punktu 20 spēlēs ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 mačos, "Auda" ar 30 punktiem 19 cīņās un "Daugavpils" ar 24 punktiem 19 dueļos. 17 punkti 19 cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai un 14 punkti 18 cīņās - Jūrmalas "Spartakam", 13 punkti 20 spēlēs ir "Metta", kamēr pieci punkti 20 mačos - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!