Foto: Publicitātes foto

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu svētdien Igaunijā ieņēma sesto vietu Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām ceturtajā posmā.

Sestdien kvalifikācijā Igaunijas un Latvijas ekipāža uzrādīja piekto labāko rezultātu savā kvalifikācijas grupā, bet astotie deviņu ekipāžu konkurencē bija lietuvieša Liutaura Varjakoja un Latvijas kantētāja Mārtiņa Antona ekipāža.

Svētdien pirmajā braucienā Gordejevs ar Stupeli ierindojās sestajā vietā, bet otrajā braucienā ierindojās septītajā vietā.

Varjakojis ar Antonu pirmajā braucienā ierindojās 18. vietā 19 ekipāžu konkurencē, bet otrajā – 17. vietā.

Posmā labākā bija igauņa Kerta Varika un soma Lari Kunnasa ekipāža, kas sakrāja 47 punktus. Par diviem punktiem mazāk tika Nīderlandes un Čehijas ekipāžai Etjēns Bakss un Ondržejs Čermāks, bet trešā ar 42 punktiem bija beļģa Marvina Vanlušena un nīderlandieša Robija Baksa ekipāža.

Gordejevs/Stupelis ar 29 punktiem finišēja sestie, bet Varjakojis/Antons ar septiņiem punktiem – 18.

Pēc četriem posmiem Gordejeva un Stupeļa ekipāža ar 59 punktiem pakāpusies uz 14. vietu, bet Varjakojis/Antons ar septiņiem punktiem ieņem 29. vietu 36 ekipāžu konkurencē.

Pirmo vietu ar 162 punktiem ieņem Bakss un Čermāks. Viņiem tikai divus punktus zaudē Variks un Kunnass.

2022. gada sezonas kalendārā paredzēti seši posmi.

2021. gada sacensību kopvērtējumā Gordejeva/Stupeļa ekipāža ieņēma 11. vietu, bet par pasaules čempioniem kļuva nīderlandietis Etjēns Bakss un franču kantētājs Nikolā Musē. Gan Stupelis, gan Gordejevs traumu dēļ bija spiesti izlaist sezonas pirmās sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!