Foto: Publicitātes foto

"Jaguar" paziņojis, ka uzņēmuma speciālo automobiļu nodaļas "SV Bespoke" meistari izgatavos ekskluzīvu "Jaguar F-Pace SVR Edition 1988" – tikai 394 eksemplāros. Šai specifikācijai iedvesma smelta "Jaguar" bagātīgajā sacīkšu pieredzē, un tā ietver arī īpašu glancētu naksnīgā ametista virsbūves krāsojumu, 22 collu kaltos diskus šampanieša tonī, zeltaina saulrieta akcentus eksterjera un interjera detaļās, kā arī "SV Bespoke" nodaļas modifikācijas plāksnīti "Viens no 394".

Īpaši izstrādātā metāliskā virsbūves krāsa izskatās melna, līdz to apspīd saules gaisma un atklājas ametista apakštonis – līdz šim "Jaguar" automobiļiem tas netika lietots. "Edition 1988" ir unikāls arī ar saulrieta krāsas "Jaguar" emblēmu un markas nosaukumu uz bagāžnieka durvīm. Uz priekšējiem spārniem ir lāzergravēta plāksnīte ar "Edition 1988" logotipu.

Papildus "F-Pace SVR Black" pakotnes komponentiem, kas "Edition 1988" aprīkojumā ir jau standartā, glancēti melna apdare ir pieejama arī sānskata spoguļu korpusam, bremžu skavām, riteņu centrālajam vāciņam un "R" burtam "SVR" emblēmā.

Vēl vairāk izceļot "F-Pace SVR" grezno interjeru, kurā ir teksturēti oglekļa dekoratīvie paneļi, "Edition 1988" automobilī ir melna pusanilīna ādas apdare un ekskluzīvā saulrieta toņa akcenti priekšējā panelī, stūres spieķos, pārnesumu pārslēgšanas taustiņos, kā arī uz apsildāmajiem un ventilējamiem sportiskā stila sēdekļiem. "Jaguar" emblēma uz skaņas signāla pogas un aplis ap to ir satīnmelnā tonī, savukārt zīmola atpazīšanas ansambli noslēdz "SV Bespoke" un "Edition 1988" emblēmas uz izgaismotajām sliekšņu plāksnēm un priekšējā paneļa.

"F-Pace SVR" ir "Jaguar" veiktspējas virsotne SUV klasē. Tam pieejams tikai "Jaguar" modeļos iespējamais 550 zirgspēku pieclitru benzīna V8 motors ar kompresoru, kas 100 km/h ļauj sasniegt 4,0 sekundēs un braukt ar 286 km/h.

Greznais interjers ar atveramu panorāmas stikla jumtu, projekcijas (head-up) displejs un visjaunākās komunikācijas tehnoloģijas liecina, ka "F-Pace SVR Edition 1988" ir paredzēts ne tikai braukšanai pa sacīkšu trasi, bet arī komfortablai lietošanai ikdienā.

"F-Pace" modeļu gammā ir vēl "S", "SE", "HSE", "R-Dynamic Black", "300 Sport", "400 Sport" un "SVR" modeļi, turklāt "F-Pace" ir pieejami benzīna, dīzeļa un uzlādējamā hibrīda spēka agregāti (atkarībā no tirgus), taču "SVR Edition 1988" ir gammas skaistākais akords.

"Special Vehicle Operations" nodaļa ir speciālistu komanda, kurā ir dizaineri, inženieri un tehniķi, kas strādā pie "SVR" automobiļu veiktspējas un luksusa atribūtu pilnveidošanas. Savukārt "SV Bespoke" komanda izpilda speciālus, unikālus pasūtījumus, izgatavo ierobežotas sērijas auto, kā arī veido ekskluzīvās "SV Bespoke" krāsu paletes un veic virsbūves krāsošanu individuāli pasūtītā tonī.

1988. gadā Lemānā triumfējušo "Jaguar XJR-9 LM" pilotēja Endijs Voliss, Džonijs Damfrīss un Jans Lammerss, kuri 24 stundās nobrauca 394 sacīkšu apļus jeb kopumā 5332,6 km (3313,5 jūdzes). Pašlaik šis auto atrodas "Jaguar Heritage Trust" kolekcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!