Foto: Publicitātes foto

"Lexus ES" sedana modelim ir veikti vairāki uzlabojumi. Jauninājumu ieviešana salonā uzlabos multimediju sistēmu un savienojamību, turklāt lielākajai daļai tirgu Austrumeiropā un Rietumeiropā tiks piedāvāts jauns aprīkojuma līmenis "F Sport Design".

Laists klajā 2018. gadā un uzlabots 2021., "ES" ir vispopulārākais "Lexus" sedans. Lai uzlabotu piekļuvi informācijai, saziņai un izklaidei, jaunajam modelim izstrādāta ātrāka sistēma ar intuitīvāku darbību un palielinātu funkcionalitāti. Jaunās funkcijas ietver bezvadu viedtālruņa integrāciju, izmantojot "Apple CarPlay" (vai vadu savienojumu, izmantojot "Android Auto"), mākoņa datu navigāciju un balss atpazīšanu.

"Lexus ES" modelī tagad ir iekļauts iebūvētais palīgs "Hey Lexus", kas reaģē uz balss komandām, lai atvieglotu savienojumu ar tālruņa zvaniem, audio un klimata kontroles darbību, kā arī vienkāršotu interneta pārlūka lietošanu. Atpazīstot 19 dažādas Eiropas valodas, tas spēj noteikt un reaģēt uz neformāliem komentāriem – piemēram, temperatūras paaugstināšanos salonā, kad tiek paziņots: "Man ir auksti". Ir nodrošinātas arī jaunas savienojamības iespējas, atjauninot datu komunikācijas moduli (DCM), kas ļauj automobilim sazināties ar mobilajiem tīkliem un internetu.

Datu komunikācijas moduļa (DCM) atjauninājums ir ļāvis īpašniekiem attāli piekļūt "ES", izmantojot "Lexus Link" viedtālruņa lietotni. Tas ļauj attālināti aizslēgt vai atslēgt durvis, iedarbināt avārijas gaismas un pirms iekāpšanas automobilī iestatīt gaisa kondicionētāju.

Vēl viena izmaiņa salonā ir apdares krāsu izvēle: "Rich Cream" ir aizstāta ar "Ammonite Sand" krāsu.

Ieviešot jauno "F Sport Design" aprīkojuma līmeni, tagad tiek piedāvātas izmaiņas arī ES ārējā izskatā. Jaunais dizains atšķir automobili ar melniem 19 collu vieglmetāla diskiem, 10 eksterjera un četru salona krāsu izvēli un "F Sport Design" emblēmu uz katra priekšējā spārna.

"Lexus ES" atjauninātā modeļa ražošana tiks uzsākta augustā, un pirmās piegādes tiks veiktas oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!