Lietuvai un Latvijai, kuras bieži tiek sauktas par brāļu zemēm, ir ciešas saiknes – gan kopīga vēsture, gan Baltijas mantojums, tomēr, neskatoties uz līdzību, abām valstīm ir izveidojušas arī atšķirīgas iezīmes, radot ceļotājiem iespēju baudīt lietuviešu kultūras unikalitāti, uzsver Lietuvas valsts tūrisma attīstības aģentūras pārstāvji.

Vilinot Latvijas tūristus doties uz Lietuvu, lai tur pavadītu garas un aizraujošas brīvdienas, "Lithuania Travel" ir sākusi kampaņu "Līdzīgi, bet dažādi".

"Mēs vēlējāmies atgādināt latviešiem par iespēju apmeklēt neatklātas vietas Lietuvā, tostarp dabu un aktīvās atpūtas vietas. Šoreiz nolēmām atrast atšķirības mūsu līdzīgajās valstīs, un to bija gana daudz," stāsta Tūrisma un mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Dovile Seliuke.

Lai arī Lietuvu un Latviju vieno kopīgs vēsturiskais mantojums un Baltijas daba, abām valstīm joprojām piemīt unikālas iezīmes, tāpēc ceļojuma laikā noteikti būs interesanti un pārsteidzoši atklājumi.

Piemēram, ceļotāji būs pārsteigti uzzinot, ka divas it kā līdzīgās sarkano ķieģeļu pilis – Traķu salas pils un Turaidas pils – nemaz nav tik līdzīgas, jo viduslaiku Traķu pilsētā ap pili ir pilnībā cita ainava — proti, salas pili no visām pusēm ieskauj mirdzošais Galves ezers.

Latvijas romantiskajai Ķemeru pastaigu takai līdzīga ir Lietuvas Aukštumalas purva taka, taču šī izziņas taka atrodas virs seniem zemūdens akmens ceļiem, kas gadsimtiem ilgi ir palīdzējuši lietuviešiem pārvietoties pa purvu.

Pat apsēšanās pie pusdienu galda var piedāvāt unikālu baudījumu un pārsteigumus, jo abās valstīs iecienītā aukstā zupa, kas Lietuvā tiek dēvēta par šaltibarščiai jeb auksto boršču, kaimiņos tiek baudīta kopā ar kartupeļiem, savukārt Latvijā – ar rupjmaizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!