Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" (VW) valdes priekšsēdētāju kļūs pašreizējais VW meitasuzņēmuma "Porsche" vadītājs Olivers Blūme, piektdien nolēma VW padome.

Blūme VW valdes priekšsēdētāja amatā 1. septembrī nomainīs Herbertu Dīsu, kurš vadījis VW četrus gadus.

Dīss atstās VW vadītāja posteni pēc abpusējas vienošanās, teikts padomes paziņojumā.

Dīsam bijusi svarīga loma koncerna transformācijā, kā arī viņš vadījis uzņēmumu cauri "ārkārtīgi vētrainiem ūdeņiem" un "ieviesis fundamentāli jaunu stratēģiju", norādījis padomes priekšsēdētājs Hanss Dīters Pečs.

Pēdējā laikā Dīss konfliktēja ar darbinieku pārstāvjiem saistībā ar uzņēmuma izmaksu samazināšanas plānu, kā arī bija problēmas koncerna informācijas tehnoloģiju nodaļā.

Vadītāja maiņa notiek laikā, kad VW izvirzījis par mērķi līdz 2025. gadam kļūt par lielāko elektroautomobiļu ražotāju pasaulē.

Dīss līdz 2014. gadam bija autobūves koncerna BMW valdes loceklis, bet tad pārgāja darbā uz VW. Viņš tika iecelts par VW valdes priekšsēdētāju 2018. gadā.

Kļūstot par VW vadītāju, Blūme saglabās "Porsche" valdes priekšsēdētāja amatu, kuru viņš ieņem kopš 2015. gada. Koncernā VW Blūme strādā kopš 1994. gada.

Starp VW zīmoliem ir ne tikai "Volkswagen", bet arī "Audi", "Bentley", "Bugatti", "Cupra" , "Ducati", "Lamborghini", "Porsche", "SEAT" un "Škoda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!