Pirmdien, 25. jūlijā, aculiecinieks Jānis ar sava automobiļa videoreģistratoru iemūžinājis skatu, kā priekšā braucošais CSDD autovadītāju eksaminācijas automobilis aizbrauc pa luksofora aizliedzošo signālu un pabeidz manevru tā, it kā nekas nebūtu noticis, turklāt inspektors, kuram šādā automobilī ir dublējošie pedāļi, spēkratu neapturēja.

Kā redzams video, CSDD eksaminācijas "Volkswagen Golf" automobilis stāv krustojumā pie luksofora sarkanā signāla, tomēr pēkšņi uzsāk braukšanu, lai arī joprojām dega aizliedzošais signāls. Eksaminācijas automobilis iebrauca krustojumā un nogriezās pa kreisi tā, it kā nekas slikts vai nepareizs nebūtu noticis, lai arī no šķērsielas brauca automobiļi, kuriem tobrīd luksoforā dega zaļā gaisma.

CSDD portālam "Delfi" norādīja, ka ir pamanījuši šo soctīklos populāro video un ir lietas kursā par notikušo. Tāpat CSDD norāda, ka inspektora uzdevums ir censties novērst potenciāli bīstamas situācijas eksāmena laikā, tādēļ, jā, inspektors, iespējams, šajā situācijā varēja arī izmantot bremzes. Tajā pašā laikā spēkā esošie normatīvie akti nosaka, ka atbildību par sekām nes autovadītājs, kurš nokārtojis eksāmenu autoskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!