Foto: Kadrs no video
Vasaras periodā uz valsts autoceļiem notiek aktīvi remontdarbi, kas neizbēgami apgrūtina satiksmi. Diemžēl vairāki autovadītāji ir gatavi rupji pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus, lai tikai nebūtu jāaizkavējas ceļā kaut par dažām minūtēm. Uzskatāms pierādījums tam ir TV raidījuma "Zebra" nofilmētais sižets, kurā redzams, ka ceļa remontdarbos uz Liepājas šosejas minūtes laikā vairāk nekā 10 autobraucēji luksoforu šķērso pie aizliedzošā signāla.

Rupjie pārkāpēji nofilmēti uz Liepājas šosejas (A9 autoceļš) pie Rudbāžiem, kur no 135. līdz 148. kilometram notiek ceļa seguma atjaunošanas darbi, kā dēļ satiksme šajā posmā tiek organizēta ar luksoforu pa vienu joslu. Pēc "Latvijas Valsts ceļu" aplēsēm, šī ceļa posma šķērsošana autobraucējam var aizņemt aptuveni 30 minūtes.

Tomēr iedegoties luksofora aizliedzošajam signālam, virkne autobraucēju apdzen "muļķus", kuri apstājušies pie sarkanā, lai paspētu šķērsot remontdarbu posmu pat tad, kad pretī braucošajiem jau deg zaļais signāls. Vienas minūtes laikā šādi "pa sarkano" aizbrauca vairāk nekā 10 autobraucēji, ieskaitot vieglos pasažieru auto, vieglo komerctransportu un pat smagos kravas auto.

"Ja policija nestrādās, kārtības nebūs! Varat likt kādus sodus vien vēlaties," situāciju komentē "Zebra" vadītājs Pauls Timrots, tādējādi dodot arī netiešu mājienu par šobrīd aktīvi apspriesto soda ieviešanu par ātruma pārsniegšanu jau no pirmā kilometra stundā.

Sods par luksofora aizliedzošā signāla šķērsošanu ir no 30 līdz 140 eiro, kā arī četri pārkāpumu uzskaites punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!