Foto: Latvijas Futbola federācija

Atvadīšanās no pāragri dzīvību zaudējušā bijušā Latvijas izlases futbolista Andreja Rubina notiks nākamo otrdien, 9. augustā, informē Latvijas Futbola federācija.

Atvadīšanās notiks Jaunciema kapos pulksten 13:00.

Rubins šo sauli pirmdien, 1. augustā, atstāja vien 43 gadu vecumā.

Rubins kopā ar Latvijas valstsvienību piedalījās 2004. gada Eiropas čempionātā. Karjeras laikā pussarga pozīcijā spēlējošais futbolists pārstāvēja Latvijas, Krievijas, Zviedrijas, Anglijas un Azerbaidžānas klubus. Rubins vairākas reizes kļuva par Latvijas čempionu un Latvijas kausa ieguvēju.

Latvijas izlasē Rubins aizvadīja 117 spēles, kurās iesita deviņus vārtus. Pēc valstsvienībā aizvadīto spēļu skaita viņš atpaliek tikai no kādreizējā komandas kapteiņa Vitālija Astafjeva. Bijušajam pussargam pieder arī rekords – Latvijas futbola izlasē viņš ir spēlējis 59 mačos pēc kārtas. Valstsvienībā viņš debitēja 1998. gada 10. novembrī pārbaudes mačā pret Tunisiju, bet pēdējā spēle bija 2011. gada oktobrī Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla noslēgumā pret Horvātiju.

Karjeru Rubins sāka "Audā", spēlējot Latvijas pirmajā līgā, bet 1997. gadā viņš pievienojās Zviedrijas klubam "Osters". Nākamajā gadā futbolists atgriezās Latvijā un pastiprināja "Skonto", kurā tika aizvadīts veiksmīgs trīs gadu posms, bet pēc tam sākās Rubina gaitas ārzemēs. Vispirms viņš pievienojās pazīstamajam Anglijas klubam Londonas "Crystal Palace", kam sekoja pārcelšanās uz Krieviju un spēlēšana slavenajā Maskavas "Spartak" un Jaroslavas "Shinnik".

Savukārt 2007. gada izskaņā Rubins atgriezās Latvijā, pusgadu pavadot "Liepājas metalurgā", bet pēc tam nākamos piecus gadus spēlēja Azerbaidžānā, pārstāvot Baku "Inter", "Qarabaq" un "Simurq".

Šogad martā klajā tika laista Rubina autobiogrāfija "Es sēdēju tikai vienreiz". Pēdējos gados bijušais futbolists bija pievērsies trenera darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!