Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc koronavīrusa uzliesmojuma izsludinātā "lokdauna" vairāk nekā 80 000 tūristu ir iestrēguši populārā Ķīnas kūrortā Saņjas pilsētā Hainaņas salā, kas tiek dēvēta par "Ķīnas Havajām", ziņo BBC.

Ķīnas varasiestādes sestdien atcēla visus lidojumus un vilcienu reisus uz un no pilsētas pēc tam, kad iepriekšējā dienā salā tika apstiprināti 263 pozitīvi koronavīrusa gadījumi. Ceļotājiem ir jāuzrāda piecus negatīvus Covid-19 testus septiņu dienu laikā, lai saņemtu atļauju pamest salu. Šie ierobežojumi stājas spēkā pašā tūristu sezonas epicentrā.

Ķīna šobrīd ir vienīgā lielā pasaules ekonomika, kas joprojām ievēro tā dēvēto "nulles tolerances politiku" attiecībā uz Covid-19 pandēmijas ierobežošanu. Kopš pandēmijas sākuma valstī reģistrēti mazāk nekā 15 000 nāves gadījumu, norāda Džona Hopkinsa universitāte.

Vienlaikus stingrie pandēmijas ierobežošanas pasākumi, kas ietver masveida testēšanu un vietējos "lokdaunus", ir radījuši bažas par ietekmi uz ekonomiku. Piemēram, Šanhajas 25 miljoniem iedzīvotāju jau kopš jūnija bija noteikta mājsēde, kas tika izbeigta tikai augusta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!