Foto: DELFI

Uz Daugavpils šosejas Ogres novadā sākas seguma atjaunošanas būvdarbi posmā no Ogres līdz Ķegumam (39,15.–46,23, km), savukārt šosejas posmu cauri Lielvārdei (51,30. –56,70. km) šonedēļ sāks pārbūvēt.

Būvdarbus abos posmos veic piegādātāju apvienība "Via un Vianova" par līgumcenu 9,251 milj. eiro (ar PVN), būvuzraudzību veic SIA "Būvju profesionālā uzraudzība", apakšuzņēmējs SIA "IngWay", informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

No Ogres līdz Ķegumam autovadītājiem būs jārēķinās ar ierobežojumiem līdz septembra beigām, bet Lielvārdē būvdarbi turpināsies līdz pat 2023. gada rudenim.

Iesākot būvdarbus, no Ogres līdz Ķegumam būs viens reversās kustības posms, ātruma ierobežojums posmā 70 km/h un 50 km/h; ierobežojumu apjoms pieaugs atkarībā no veicamajiem darbiem. Būvdarbu ietvaros sakārtos ūdens atvadi, atjaunos pieturvietu platformas, tiltam pār Ķilupi atjaunos konstrukcijas un izbūvēs jaunas drošības barjeras. Visā posmā veiks asfaltbetona seguma izlīdzinošo frēzēšanu un profila labošanu ar karsto asfaltu, un ieklās asfaltbetona dilumkārtu, kā arī visā posmā, izņemot Ciemupi, izbūvēs akustisko ribjoslu.

Iepriekš segums šajā posmā atjaunots 2011. gadā, kad veica izlīdzinošo frēzēšanu un ieklājās asfaltu divās kārtās.

Daugavpils šosejas posmu Lielvārdē pārbūvēs, veicot pilnu ceļa segas pārbūvi. Posmā izbūvēs jaunu gājēju un velosipēdistu infrastruktūru, pārbūvēs autobusa pieturvietas, apgaismojumu un uzstādīs jaunus satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus. 1938. gadā uzbūvēto tiltu pār Rumbiņu atjaunos, saglabājot tilta velvi un balstus.

Šonedēļ posmā ierobežojumu vēl nebūs, bet turpmāk to apjoms pieaugs un satiksmi darbu vietā organizēs ar luksoforiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!