Foto: DELFI
Piekritīsi, ka konservēt dārzeņus ir viena diktam forša padarīšana? Un nē – sen jau garām tie laiki, kad to darīja tikai omītes. Nu jau pat ir "trendā" pašam visus labumus izaudzēt piemājas dārziņā, pēc tam tos iemarinēt, pagatavot gardas zaptītes un padalīties ar draugiem, kaimiņiem un radu radiem. Aiziet, sarīkojam konservēšanas ballīti! Ja labumi nav dārziņā, steigšus skrien uz tirdziņu.

Recepti aizlienēju no omītes pierakstu krājumiem. Mēs gan neesam mēģinājušas, bet rakstīts, ka var ievietot arī dzelteno tomātu šķēlītes, lai vizuāli pievilcīgāk. Pabrīdinām, ka ar šo daudzumu marinādes varēs apliet astoņas puslitra burciņas.

Tomātu un sīpolu daudzums un attiecība jāizvēlas katram pašam!

120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti sīpoli lauru lapas melnie pipari ķiploka daiviņas dilles vai upeņu lapas1 lūdens sāls (deserta karotes) ĒKcukurs (deserta karotes)4 želatīns (deserta karotes)3 TKesence

Sagatavošana

1

Uzvāra ūdeni, pieliek visas garšvielas.

2

Marinādi uzvāra, pievieno etiķa esenci un beigās želatīnu. To pirms pievienošana uzbriedina atsevišķā trauciņā, bet nevāra. Vārīties ļaut nedrīkst, jo tad želatīns tiks sabojāts un marināde nesaželēs!

3

Kamēr marināde gatavojas, var salikt jau burciņās: vienu lauru lapu, trīs melnos piparus, ķiploka daiviņu, mazliet dilles vai upeņu lapu.

4

Tomātus nomazgā, nosusina un šķērsām tomātam tos sagriež viena centimentra biezās šķēlēs. Mazos tomātiņus var likt veselus.

5

Sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

6

Burkā kārto uz piedevām tomātu šķēlītes, tad sīpolus. Tā turpina līdz burka pilna.

7

Karsto marinādi lej virsū burku pildíjumam..

8

Liek burkas pasterizēties 80 grādos. Puslitra burku – 10-12 minūtes, savukārt litra burku – 15-20 minūtes.

9

Burkas ņem laukā un atdzesē.


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!