Foto: Shutterstock
Formāli jau piecus gadus patērētāji var brīvi izvēlēties un mainīt gāzes tirgotāju, tomēr līdz šim aktivitāte nav bijusi liela – komersantus šis segments nav pārlieku interesējis, savukārt lietotāji bijuši mierā ar līdzšinējo kārtību un piedāvājumu.

"Delfi" skaidro, kāpēc tā un vai pašreizējā situācijā, kad strauji aug maksājumu apjoms par patērēto gāzi un Krievija šo resursu izmanto ES šantāžai, varētu gaidīt izmaiņas.

Patērētāji: nav pārliecības par ieguvumu


Ģimenes, kuras dzīvo privātmājās ar gāzes apkuri, par iespēju mainīt tās tirgotāju zina. Taču šo iespēju mājsaimniecības izmantojušas diezgan kūtri, izriet no Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) paustā.

Lai arī maksājums par gāzi ir palielinājies būtiski, arī portāla "Delfi" aptaujātie cilvēki neplāno mainīt apkures veidu vai gāzes tirgotāju. Ieguvums no šāda soļa varētu būt pamanāms lielākiem lietotājiem/platībām.

Liepājnieks Aivars ar ģimeni dzīvo nelielas platības mājā (84 m²), savulaik maksājis 40 eiro mēnesī (izlīdzinātais maksājums), šopavasar saņemts rēķins par 85 eiro, bet jūlija beigās pienācis "patīkams pārsteigums" 168 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!