Foto: Shutterstock
Jautājums "Kabaci vajag?" vairs nav jautājums numur viens. Tagad vissvarīgākais jautājums ir: ko pagatavot no kabača?

Galu galā, izrādās, kabacis šogad nemaz nav tik masveidīga parādība, kā varētu domāt. Visur un visiem pakaļ nemet! Daži cilvēki sociālajos tīklos sūdzas, ka nonācis par līdz tam, ka kabačus bijuši spiesti iegādāties nakts tirgū (tumsas aizsegā, protams, lai šo sociālo fiasko neviens nepamanītu), un rūgti pārdomā, vai viņiem vispār ir draugi. Jo cilvēka popularitāti, kā zināms, mēra kabačos. Skarbi, bet tā ir! Tāpēc – vairs neviena kabaču joka vai jautājuma! Tikai pašas labākās receptes, kā to visgaršīgāk izmantot. Un "Tasty" to tiešām ir daudz.

Foto: Shutterstock

Kabaču ripiņas, kas apbērtas ar mīļākajām garšvielām, kabači, apviļāti miltos un izmērcēti olā; kabaču pankūkas, kabaču un maltās gaļas sacepums (ar to gardo, zeltaino siera cepurīti, protams!) – tā ir īsta kabaču klasika. Liekas, ka mūsu dzīvesziņā kabači iekļuvuši tik dziļi, ka šādas receptes katram ir galvā.

Foto: Shutterstock

Un tomēr – cik gan daudz gardu variāciju var būt, piemēram, tādam kabaču sacepumam! Tiešām neticami, cik dažādi var garšot vieni un tie paši produkti: kabači, tomāti, siers... Tie ir kabaču sacepumu pamats, bet dažādi citi dārzeņi, gaļas, sēnes un garšvielas sacepumam var iedot pilnīgi jaunas garšas notis un aromātus. Vērts neapstāties tikai pie kabačiem un maltās gaļas un izmēģināt ko jaunu un neparastu, piemēram, austrumniecisko kabaču sacepumu ar kariju, kura recepti atradīsi zemāk, "Tasty" recepšu kolekcijā.

Foto: Shutterstock

Kabaču biezzupas, smēriņi, omletes, ruletes, kotletes, lazanjas, bumbiņas – kabačus var pārvērst ļoti dažādos ēdienos, un te ir daudz iespēju garšas atklājumiem un dzīves principiem, piemēram, var pagatavot gan lazanju tievētāju gaumē, gan gardu kabaču ruleti ar sulīgu pildījumu, kur kalorijas neviens neskaita.

Un salāti, liekas, lai nu ko, bet zaļus kabačus – salātos?! Bet visi jautājumi beidzas, kad reiz pagatavo kārtainos kabaču salātus ar tomātiem un baziliku. Tas ir kaut kas tik nenormāli garšīgs, saka zinātāji, ka šie salāti kļūst par neatņemamu vasaras sastāvdaļu. Ja bērnam pajautā, ko viņš vēlas vakariņās, un viņš atbild: "Kabaču salātus!", tad, varētu domāt, iestājies pasaules gals. Bet nē, tas nav pasaules gals, tie ir kārtainie kabaču salāti, un tepat zemāk atradīsi recepti!

Foto: DELFI

Ak, un protams, kabaču maizes, kēksi, tartes un tortes – gan sāļi, gan saldi kabaču brīnumi ! Grūti pat izlemt, ko pirmo izmēģināt: sāļo kabaču torti "Vasaras garša" vai saldo kabaču kēksu ar lazdu riekstiem un šokolādi. Abas receptes ir tepat! Un vēl daudzas citas no "Tasty" kabaču recepšu kolekcijas. Lai iedvesmojoši un gardumgardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!