Šoreiz raidījuma "Ātruma cilts" galvenais varonis ir 1968. gada "Mercedes-Benz", kas salikts kopā kā puzle un ir viens no aptuveni 100 pilnībā restaurētajiem šī gada auto modeļiem pasaulē.

Atjaunotā "Mercedes-Benz 280SE" saimnieks Uldis Reimanis uzskata, ka dizainam ir liela nozīme, tāpat arī viņš ir pārliecināts, ka katrs šīs markas spēkrata saimnieks ir pedants. Tas šajā gadījumā bijis no liela svara, jo auto nāk no Nevadas un Uldis ir pateicīgs tā iepriekšējam saimniekam par pedantismu un rūpēm par vēsturisko spēkratu.

Šādus "Mercedes-Benz" modeļus ražoja no 1967. gada līdz 1971. gadam, un daļa no vairāk nekā 5000 saražotajiem auto nonāca arābu valstīs. Automašīnai ir 111. virsbūve (W111 – rūpnīcas indekss) un automātiskā ātrumkārba, savukārt pie tās dizaina roku pielikuši arī francūži. Uldis savu auto nopirka neejošu, ar restaurētu virsbūvi un kastēs sapakotām detaļām. Vienas detaļas gan trūcis un tās "medības" Uldim prasījušas četrus mēnešus.

Šādā automašīnā ir māju sajūta, un Pauls Timrots neatceras, kad pēdējo reizi turējis rokās tik lielu stūresratu. Auto salonā nav nekā lieka, un Pauls pārliecinās, ka auto iet taisni un precīzi.

Kur pedantiskie "Mercedes-Benz" ražotājs paslēpis lūkas motoru, lai izvairītos no trokšņa un kāda kārtība slēpjas zem restaurētā auto motora pārsega, tiek noskaidrots raidījuma jaunajā sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!