Foto: Shutterstock
Pēc vasaras bagātīgās ziedēšanas bieži vien logi šķiet īpaši netīri, jo tos klāj putekšņu kārta, tādēļ logu mazgāšana ir viens no tagad veicamajiem dabiem. Tīri logi padara telpu gaišāku, sniedz tīrīguma sajūtu, turklāt ļauj pilnvērtīgi izbaudīt ainavu aiz loga. Lai gan šis šķiet viens no vienkāršākajiem mājas darbiem, reizēm pēc logu tīrīšanas uz stikla paliek baltas švīkas. Portāls "Homes & Gardens" apkopojis ekspertu ieteikumus, kā logus saglabāt žilibinoši tīrus.

Lai logus padarītu mirdzoši tīrus un bez baltām svītrām, "Hilarijas" logu eksperti iesaka no sākuma notīrīt žalūzijas un izmazgāt aizkarus, jo putekļi sakrājas arī uz tiem, bet, lai padarītu tīrus pašus stiklus, izveidot pašam savu logu tīrāmo līdzekli ar galda etiķi.

Mirdzošiem stikliem lieto tīrīšanas līdzekli ar etiķi

Galda etiķis ir universāls produktus, ko izmanto sadzīviskos tīrīšanas darbos. Arī logu mazgāšana nav izņēmums. Lai pagatavotu efektīvu tīrīšanas līdzekli, spainī ar ūdeni pielej trīs ēdamkarotes etiķa. Tīrīšanas laikā etiķis būs stipri jūtams, bet par to nevajag satraukties, jo aromāts ātri izgaisīs. Ņem vērā, ka šo pašgatavoto līdzekli var izmantot tikai logiem; tīrot spoguli, etiķis to var neatgriezeniski sabojāt. Izmantojot šo tīrīšanas līdzekli, lieto gumijas cimdus, lai pasargātu rokas no kairinājuma.

Eksperti iesaka sākt tīrīšanu ar logu rāmjiem, tādejādi izvairoties no netīrā ūdens nokļūšanas uz tīrajiem stikliem. Rāmjus var tīrīt ar slapju lupatiņu, bet, ja šķiet, ka ar to ir par maz, tad izmantot mazgāšanas līdzekli.

Izmanto Z veida kustības

Pēc rāmju notīrīšanas laiks ķerties klāt stikliem. Līdzekli var ieliet izsmidzināmā pudelē jeb pulverizatorā, jo tas atvieglos darbu. Izmantojot mikrošķiedras lupatiņu, tīri logus Z veida kustībā, tādā veidā neatstājot nenotīrītus laukumus. Ja ir kāds traips, kuru ar etiķi notīrīt neizdodas, lieto ar ūdeni atšķaidītu mazgāšanas līdzekli.

Pret svītrām izmanto vecas avīzes

Avīžu tekstūra palīdz notīrīt ūdens un netīrumu paliekas, neatstājot uz logiem svītras, bet padarot tos mirdzoši tīrus. Ar tām logus tīra tāpat kā ar lupatiņu – avīzi saburza un Z veida kustībās tīra logu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!