Foto: Shutterstock
Domāt par nākamo zemeņu ražu jāsāk jau tagad, tieši tādēļ neaizmirsti parūpēties par, iespējams, gardāko ogu titula īpašniecēm – zemenēm.

Kā "Delfi" reiz skaidroja Dārzkopības institūta vadošā pētniece Sarmīte Strautiņa, stādot zemenes pavasarī (aprīļa beigās, maija sākumā), tajā pašā gadā ražu iegūt nevar, turklāt pat ieteicams izkniebt ziednešus, lai stādi labāk iesakņotos. Labākais laiks zemeņu stādīšanai ir jūlija beigas, bet rudens pusē zemenes stāda ne vēlāk kā septembra sākumā.

Savukārt, runājot par zemeņu lapu apgriešanu, viedoklis ir divējāds – kamēr vieni pret šo procesu izturas ar skepsi, tikmēr citi to piekopj katru gadu un uzskata, ka tieši tā var iegūt "superražu". To, kā šajā jautājumā rīkojas zemeņu audzētāji, vari uzzināt "Delfi" rakstā "Zemeņu lapu apgriešana pēc ražas beigām: lapas paturēt vai nogriezt?".

Savukārt turpinājumā apkopojām visu, ko šajā laikā svarīgi zināt par zemeņu stādīšanu, kā izvēlēties kvalitatīvākos stādus un kā parūpēties par zemenēm tad, kad tās beigušas ražot, lai nākamā gada vasaras sākumā varētu priecāties par sulīgām un gardām ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!