Foto: F64

Latvija un citas līdzīgi domājošas reģiona valstis strādā pie politiska un juridiska risinājuma, lai Krievijas pilsoņiem ar Eiropas Savienības (ES) vīzām liegtu iespēju šķērsot ES un Krievijas tiešo robežu, liecina ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzskata, ka ES līmenī ir jālemj par Šengenas tūrisma vīzu izsniegšanas pārtraukšanu Krievijas pilsoņiem, tādējādi pastiprinot pret Krieviju vērstās sankcijas.

ES prezidējošā valsts Čehija piektdien, 12.augustā, paziņoja, ka bloka nākamās sankcijas pret Krieviju varētu ietvert vispārēju aizliegumu izsniegt vīzas Krievijas pilsoņiem.

Čehijas ārlietu ministrs Jans Lipavskis paziņoja, ka ierosinās šādu aizliegumu ES dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē Prāgā augusta beigās.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā ASV laikrakstam "The Washington Post" aicināja Rietumus aizliegt iebraukt visiem Krievijas pilsoņiem, norādot, ka tas ir viens no veidiem, kā neļaut Krievijai anektēt Ukrainas teritorijas. Zelenskis sacīja, ka krieviem vajag "dzīvot savā pasaulē, kamēr viņi nemainīs savu filozofiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!