Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Melnās flotes pašlaik ierobežotā efektivitāte grauj Maskavas kopējo iebrukuma stratēģiju, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka viens no veidiem, kā tas izpaužas, ir fakts, ka Krievijas radītie jūras desanta draudi Odesai tagad lielā mērā ir neitralizēti. Tas nozīmē, ka Ukraina var novirzīt resursus, lai izdarītu spiedienu uz Krievijas sauszemes spēkiem citur.

Krievijas Melnās jūras flotes kuģi turpina demonstrēt ārkārtīgi piesardzīgu militāro stāju, patrulējot tikai ūdeņos, kas atrodas Krimas piekrastes redzamības zonā, atzīmē Lielbritānijas ministrija.

Krievijas Melnās jūras flote turpina izmantot tālās darbības rādiusa spārnotās raķetes, lai atbalstītu sauszemes ofensīvas, taču pašlaik tai ir grūtības īstenot efektīvu jūras kontroli. Tā ir zaudējusi savu flagmani "Moskva", ievērojamu daļu no tās jūras aviācijas kaujas lidmašīnām, kā arī kontroli pār Zmijinijas salu (Čūsku salu), noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!