Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien glābēji no ūdenstilpēm Talsu un Preiļu novados izcēluši divus bojāgājušus cilvēkus, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viens bojāgājušais tika izcelts Talsu novadā Balgales pagastā no ezera, bet otru – Preiļu novada Aglonas pagastā no dīķa.

Abi cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Īsi pirms pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Franča Trasuna ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājās logiem nāk dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 00.58 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 18.26 glābēji steidzās uz Valmieras ielu Cēsīs, kur četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā. Iekļūstot dzīvoklī, glābēji tajā atrada cilvēku, kuru izglāba un kurš ugunsgrēkā cieta. Cietušais nodots NMPD mediķiem.

Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 19.04. Diemžēl dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru.

Savukārt pullksten 14.56 ugunsdzēsēji steidzās uz Dienvidkurzemes novada Aizputi, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistīts traktors un vieglā automašīna, ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus un nodeva viņus NMPD mediķiem. Pēc tam ar absorbenta palīdzību savākta izlijusī eļļa un sakārtota brauktuve.

Tāpat pirmdien saņemti vairāki izsaukumi, kas saistīti ar ražas novāšanas laiku – Madonas novada Mētrienas pagastā dega kombains viena kvadrātmetra platībā un labības lauks viena hektāra platībā, Bauskas novada Iecavas pagastā dega labības rugāji četru hektāru platībā, bet Talsu novada Virbu pagastā dega labības lauks 50 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, kūdra, labības lauks, kondicionieris, apkures katls, vieglā automašīna, kravas automašīnas piekabe ar granulām, pirts, kūpinātava, ražošanas ēkas piebūve un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Pirmdien VUGD saņēma 80 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 37 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!