Foto: Ekspress Meedia

Otrdien Igaunijas pilsētā Narvā policijas un specdienestu klātbūtnē demontēts uz postamenta stāvošs padomju tanks T-34, vēsta portāls "Delfi.ee".

Par pieņemtu lēmumu demontēt un pārvietot tanku-pieminekli, kas veltīts PSRS armijai, Igaunijas valdība paziņoja otrdienas, 16. augusta, rītā. No postamenta demontētais tanks tiks pārvietots uz kara muzeju Vīsmi.

Jautājums par padomju militāro pieminekļu demontāžu ne tikai Igaunijā tika aktualizēts pēc 24. februāra, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

Kā ziņo "Delfi.ee" pie tanka jau rīta agrumā ieradās policija un specdienesti. Aktīvistiem, kas dežūrējuši pie postamenta, palūgts aiziet. Pieminekļa apkārtne norobežota, bet ceļi slēgti divu kilometru rādiusā ap tanku. No pulksten 6.30 rītā virs pieminekļa riņķojusi robežsardzes lidmašīna.

Īsi pirms pulksten 11 tanks no postamenta pārcelts uz vilcēja piekabes, ziņo portāls.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!