Foto: LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības nodaļā sākta dienesta pārbaude, kurā tiks skaidrots vai VP amatpersonas atbilstoši reaģējušas gadījumā, kurā tās sākotnēji atteikušās sākt izmeklēšanu pēc iesnieguma par miesas bojājumiem, kas, iespējams, nodarīti saistībā ar cietušā atbalstu Ukrainai, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Pārbaudē tiks skaidrots, vai šajā gadījumā Valsts policijas amatpersonas reaģējušas atbilstoši situācijai un konkrētajā brīdī esošai informācijai.

Sociālajā tīklā "Facebook" lasāms, ka konkrētajā gadījumā miesas bojājumus guvis kāds jauns vīrietis, kurš naktī atpūties Andrejostas kvartālā (AOK), kur izcēlies konflikts starp viņu un pāris krievvalodīgiem cilvēkiem, kuri izteikuši dažādus Krieviju slavinošus izteikumus. Cietušais pret to iebildis, taču konflikts pēc tam aprimis. Pāris stundas vēlāk cietušajam uzbrukts un viņš atjēdzies slimnīcā.

Par notikušo rakstīts iesniegums VP, taču sākotnēji atteikts lietu ierosināt, tiesa, VP portālam "Delfi" norādīja, ka šobrīd, balstoties uz jauniegūto informāciju par notikušo, VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta pirmās daļas par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Izmeklēšanas laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Jāatzīmē, ka cietušā "Facebook" ierakstā norādīts, ka sākotnēji VP iecirknis, kurā atteikts sākt izmeklēšanu, neesot pat lūdzis videonovērošanas materiālus no AOK. Vēlāk pati atpūtas vieta cietušajam šādus materiālus gan ir piedāvājusi.

VP aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par situācijām, kurās radušās šaubas par Valsts policijas amatpersonu iespējamu neprofesionālu rīcību vai pieņemto lēmumu pamatotību, lai VP varētu novērst nepilnības, ja tādas tiek konstatētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!