Foto: Nora Kalna

Papē – mazā, senā zvejnieku ciematiņā galējos Latvijas dienvidrietumos, netālu no Lietuvas robežas, atrodas lauku šarmā "tērpta" Kalnu ģimenes izveidotā naktsmītne "Pape holiday home".

Šeit saimnieko mamma Irina, tētis Spodris un meita Nora. Nora stāsta: "Mamma šeit ir uzaugusi un pavadījusi savu bērnību, līdz devās strādāt un mācīties uz Liepāju. Tagad vairākus gadus abi ar tēti dzīvo Papē, jo lauku miers un svaigais gaiss noteikti pārspēj dzīvi pilsētas dzīvokli." Arī Kalnu ģimenes atvase šajā ciemā pavadījusi visas savas bērnību vasaras un brīvo laiku no skolas. Tā sakot – baudījusi saulaino bērnību un īstu lauku bērna dzīvi.

Kā atklāj naktsmītnes saimnieki, neviens no viņiem iepriekš nebija saistīts ar tūrisma nozari. Tētim esot radusies jauna aizraušanās ar būvniecību un galdniecību. Viss, kas "Pape holiday home" sētā ir sabūvēts, ir saimnieka Spodra roku darbs, arī daudzas no mēbelēm iekštelpās ir viņa darinātas.

"Tika uzbūvēta pirts māja priekš sevis un radās ideja veco simtgadīgo klēti pārbūvēt par viesu māju. Tā arī tapa mūsu Klēts māja," stāsta Nora. Piebilstot, ka, cik bija iespējams, tika atstāti vecie baļķi, lai saglabātu ēkas autentiskumu.

Foto: Nora Kalna
Klēts māja

Interjers – meitas domu lidojums

Noras aizraušanās ir interjera veidošana. Tāpēc arī viss iekštelpu iekārtojums ir viņas domu lidojums par to, kā ir jāizskatās lauku mājai pie jūras. Viņa stāsta, ka, veidojot iekštelpu interjeru, domājusi par to, lai cilvēkam, ienākot iekšā, būtu tā sajūta, ka "jā, šeit es vēlos pavadīt brīvdienas un esmu trāpījis desmitniekā ar savu izvēli."
Foto: Nora Kalna
Durvis ir izgatavotas tādā augstumā, kāds tas bija iepriekš, kas nozīmē, ka garāka auguma cilvēkam ir jāpieliecas! Skapi, kurš šeit "dzīvoja" pirms pārbūves, saimnieks atjaunoja un tas turpina savu dzīvi ierastajā vietā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!