Foto: Publicitātes foto
Par savu dalību FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta "Euro RX1" 2022. gada sezonas ceturtajā posmā paziņojis pieredzes bagātais latvietis Ronalds Baldiņš, kurš 3. un 4. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē, paredzētajās sacensībās pievienosies EKS komandai, startējot līdzās komandas pastāvīgajam braucējam Enzo Idem, informēja sacensību organizatori.

41 gadu vecais Baldiņš savā motoru sportu karjerā izcīnījis vairākus Latvijas motokrosa čempiona titulus, bet beidzamajos gados vairāk pievērsies rallijkrosam, kurā spējis pierādīt savas autobraucēja spējas un ātrumu. Divi Latvijas rallijkrosa čempiona titulu kroskartu ieskaitē, kā arī vairāki ievērības cienīgi starti "Rally X Nordic" un "Nitro Rallycross" sacīkstēs sniedz Baldiņam pieredzi un pārliecību nākamajam solim.

Baldiņš startēs ar jaunākās paaudzes "Audi S1 EKS RX quattro" – auto, ar kuru Andreas Bakerūds izcīnīja uzvaru iepriekšējā "Euro RX1" posmā Norvēģijā.

"Piedalīties Eiropas čempionāta sacīkstēs bija pēdējā brīža lēmums, bet, lai tas piepildītos, es vēlējos labu auto un komandu, kurai varu uzticēties," stāsta Ronalds Baldiņš. "EKS jau ir pierādījuši, ka viņi allaž vēlas uzvarēt un tas saskan ar manu ideoloģiju. Ļoti īsā laikā man būs jāapgūst daudz jauna, bet man galvā ir tikai viena doma – savās mājas sacīkstēs es vēlos cīnīties par augstākajām vietām. Konkurenti būs spēcīgi, bet es ceru, ka kopā ar EKS mēs spēsim izdarīt spiedienu uz čempionāta regulārajiem braucējiem."

"Visas komandas vārdā es laipni uzņemu Ronaldu EKS komandā. Es zinu, cik mājas sacīkstes ir svarīgas visiem braucējiem, un ceru, ka viņš latviešu faniem spēs sagādāt prieku un adrenalīnu," saka EKS komandas īpašnieks Matiass Ekstroms. "Mums ir liela pieredze Rīgā un Baldiņš labi pārzina šo trasi. Šī kombinācija ļauj mums cerēt uz labu rezultātu. Mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu viņam adaptēties Audi spēkratam un izmantot visu šī auto potenciālu."

2016. gadā Ekstroms kļuva par pasaules čempionu rallijkrosā, bet trīs reizes viņš samierinājies ar otro vietu kopvērtējumā.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dubultposms "Ferratum World RX of Rīga-Latvia" 2022. gadā risināsies 3. un 4. septembrī. "World RX" ieskaitē sacensības risinās ar elektriskajiem automobiļiem.

"Ferratum World RX of Rīga-Latvia" ieejas biļetes iespējams iegādāties ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!