Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 komanda "McLaren" pēc 2022. gada sezonas pārtrauks līgumsaistības ar pilotu no Austrālijas Danielu Rikjardo, paziņojusi komanda.

"McLaren" un Rikjardo sadarbības pārtraukšana pēc abpusējas vienošanās nav liels pārsteigums. Austrālietis pusotras sezonas laikā tā arī nav spējis regulāri konkurēt ar savu komandas biedru Lendo Norisu. Rikjardo kontā gan ir komandas vienīgā uzvara ilgā laika periodā, kad viņš pērn uzvarēja sacensībās Monzas trasē Itālijā, tomēr kopumā viņa sniegums nav bijis tāds, kādu sagaidīja komanda.

Baumas par Rikjardo aiziešanu pastiprinājās aizvadītajās nedēļās. Lai arī viņš savos sociālajos tīklos vēstīja, ka darīs visu, ko varēs, lai sasniegtu augstvērtīgus rezultātus "McLaren" komandā, tomēr viņš nepaliks komandā uz 2023. gada sezonu, lai arī viņam vēl bija spēkā līgums.

"McLaren" kā savu otro pilotu jau noskatījusi Rikjardo tautieti Oskaru Piastri, kurš pērn triumfēja "Formula 2" čempionātā. Piastri ir "Alpine" akadēmijas braucējs, taču atteicies startēt šajā komandā pēc tam, kad par pāriešanu uz "Aston Martin" paziņoja Fernando Alonso. Situācija ar Piastri oficiāli vēl nav nokārtota, jo "Alpine" gatava tiesāties par savu taisnību un noturēt viņu savās komandā.

Izskanējusi versija, ka Rikjardo varētu pāriet uz "Alpine", kas viņam būs atgriešanās Francijas komandā, kurā viņš startēja pirms pāriešanas uz "McLaren". Toreiz vienības nosaukums vēl bija "Renault".

"Es par saviem plāniem paziņojušu tuvākajā laikā, taču neatkarīgi no tā, ko nesīs šis nākamais solis, es neko nenožēloju un esmu lepns par pūlēm un darbu, ko paveicu "McLaren" rindās. Īpaši ar uzvaru Monzā pagājušajā sezonā," sacīja pats Rikjardo.

Šajā sezonā Rikjardo izcīnījis 19 punktus, kamēr viņa komandas biedrs Noriss iekrājis 76 punktus, reizi kāpjot arī uz goda pjedestāla. Austrālieša labākais rezultāts bija sestā vieta sacensībās viņa mājas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!