Uļjanovskas autorūpnīcas (UAZ) nu jau bijušie 11 darbinieki stājušies tiesas priekšā un saņēmuši sodu par ilgstošu komplektējošo detaļu zagšanu no ražotnes. Turklāt šajā 11 strādnieku bandā bija iesaistīti arī UAZ drošības dienesta darbinieki, kuru darba pienākums bija šādu zādzību novēršana.

UAZ darbinieku banda strādāja pēc organizētas shēmas – jauno automobiļu komplektējošās detaļas zaga no šī gada janvārim līdz jūlijam, novietoja tās speciāli izveidotos slēpņos un iznesa no rūpnīcas teritorijas.

Kā noskaidrojuši izmeklētāji, divi montāžas līnijas darbinieki novietoja detaļas speciāli šim nolūkiem atvēlētos slēpņos, no kuriem citi četri darbinieki zagtās detaļas savāca un slēpa zem savām personīgajām mantām.

Zagtās UAZ detaļas iznesa pa rūpnīcas galveno izeju – šajā procesā garnadžiem palīdzēja četri ražotnes drošības dienesta darbinieki, kuri arī bija iesaistījušies bandā un attiecīgos strādniekus laida ārā bez pārbaudes. Ārpus rūpnīcas teritorijas viņus gaidīja autovadītājs, kurš nodarbojās ar zagto detaļu transportēšanu un realizāciju.

Šī shēma darbojas vairāk nekā pusgadu – līdz "bobiku" detaļu zagļu banda tika pieķerta. UAZ kompānijai nodarīti zaudējumi 799 tūkstošu rubļu (13 215 eiro) apmērā.

Rezultātā sešus bandas locekļus tiesa Uļjanovskā sodīja ar reālu cietumsodu no trim līdz četrarpus gadiem. Savukārt vēl pieci saņēma nosacītu sodu.

Atgādinām, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Uļjanovskas autorūpnīca tika iekļauta Eiropas Savienības sestajā sankciju paketē, kas ierobežoja UAZ pieeju ārvalstu tehnoloģijām. Ņemot vērā, ka UAZ automobiļi ir tehnoloģiski primitīvi, tas radīja rūpnīcas dīkstāvi tikai uz divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!