Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komanda "McLaren" jau jūlijā noslēgusi līgumu ar talantīgo pilotu no Austrālijas Oskaru Piastri, un viņš pēc FIA līgumu atzīšanas padomes lēmuma var pievienoties Lielbritānijā bāzētajai komandai.

Augusta sākumā kļuva zināms, ka "Alpine" vienību pametīs Fernando Alonso, kurš uz nākamo sezonu noslēdza līgumu ar "Aston Martin". "Alpine" vienība bija nolēmusi, ka pieredzējušā pilota vietu ieņems Piastri, kurš ir komandas akadēmijas un rezerves pilots. "Alpine" paziņoja par to, ka austrālietis nākamsezon startēs šīs komandas sastāvā, bet pats pilots paziņoja, ka tā nenotiks, jo viņš vienojies ar citu komandu.

Vēlāk kļuva zināms, ka "McLaren" esot vienojusies ar Piastri, kurš ieņems Daniela Rikjardo vietu. Tomēr oficiāls paziņojums nesekoja, jo situācijas atrisināšanā iesaistījās FIA līgumu atzīšanas padome, kura izskatīja Piastri noslēgtos līgumus ar "Alpine" un "McLaren". Piektdien saņemtais lēmums liecina, ka taisnība ir "McLaren" pusē, un Piastri pievienošanās komandai tika paziņota oficiāli.

Piastri "Alpine" komandas sistēmā bija četrus gadus. 21 gadu vecais austrālietis pērn jau savā debijas sezonā kļuva par "Formula 2" čempionu, bet pirms tam triumfēja arī "Formula 3" seriālā. Šajā sezonā viņš darbojās "Alpine" simulatorā un veica testu braucienus ar iepriekšējo paaudžu F-1 mašīnām.

Nākamajā sezonā Piastri komandas biedrs "McLaren" rindās būs Lendo Noriss, bet "Alpine" tagad meklē savu otro pilotu. Kā kandidāti tiek minēti Pjērs Gaslī, kurš šosezon startē "Alpha Tauri", un Miks Šūmahers ("Haas").

"Esmu sajūsmināts, ka savu debiju piedzīvošu tik prestižā komandā. Esmu pateicīgs par iespēju, kas man tika piedāvāta. Esmu fokusējies savai debijai 2023. gadā, kad startēšu ar Lendo," teica Piastri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!