Pauls Timrots viesojas vecajā Kandavas radiorūpnīcā, kur F-1 inženiera Stīvena Hārtlija vadībā top, iespējams, mazākās elektromašīnas – mikslis starp pagātni un nākotni.

Uzņēmums "Abas Engineering", kas pamatā ražo grilus un kūpinātavas, pirms gada izsludināja konkursu uz metinātāja vakanci. Liels bija uzņēmuma vadītāja Gundara Indriksona pārsteigums, starp citiem CV redzot arī Stīvena Hārtlija (Stephen Hartley) pieteikumu – Stīvens kopš 1973. gada strādājis F-1 un meistarojis magnija detaļas "Tyrrell P34" sešu riteņu formulai. Vēlāk arī dizainējis detaļas "McLaren" automašīnām.

Stīvens pirmo reizi Latvijā viesojies 2001. gadā un drīz apmeties uz dzīvi Rīgā, bet kopš 2011. gada dzīvo Tukumā. Tā kā viņam nepatīk Londonas pūļi un troksnis, Latvija ir ideālā vieta, kur baudīt plašumu un dzīvot vienkāršu dzīvi.

Tāds bija arī Stīvena mērķis, piesakoties darbā pie Gundara. Metinātāja darbu gan viņš nedabūja, bet nu viņa vadībā "Abas Engineering" notiek darbs pie nelielu elektroauto prototipu izstrādes. Pašam inženierim tuvs ir retro stils, tāpēc elektroauto apvieno "Ford" rāmi ar kartinga detaļām un 40 voltu elektromotoru. Mazie auto ir ideāli piemēroti 110 līdz 150 centimetrus gariem bērniem, tam ir divi režīmi – ātrākais no tiem ļauj sasniegt 45 kilometrus stundā.

Sākotnēji šie minispēkrati bija domāti kā rotaļlietas, bet darba procesā nāca apziņa, ka šādu auto pielietojums varētu būt plašāks. Pašlaik vēl top pirmie prototipi, lai "Abas Engineering" saprastu, kurā virzienā iet tālāk. Kāpēc Paulam īpaši patīk jaunākais retro elektroauto prototips bez jumta, un kādi ir uzņēmuma ASV iekarošanas plāni, tiek noskaidrots jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!