Foto: Publicitātes foto
Gaidāmā ziema daudziem no mums nesolās būt viegla. Neprognozējamais energoresursu cenu kāpums, ko izraisa izaicinājumi ar piegādēm, vispārējs cenu sadārdzinājums jeb inflācija, kas nu jau pārsniedz 20% atzīmi, kā arī "Euribor" likmju kāpums, kā rezultātā pieaugs kredītmaksājumi, rada bažas daudziem par spēju segt visas saistības un saglabāt esošo dzīves līmeni. Taču, neskatoties uz turbulencēm pasaulē, daļai sabiedrības aizvien aktuāls ir arī jautājums – ko darīt ar esošajiem ieguldījumiem vai brīvajiem naudas līdzekļiem, lai tie nezaudētu savu vērtību?

Cilvēki dažādās krīzēs ir meklējuši iespējas, kur ieguldīt naudu un saglabāt tās vērtību. Ieguldījumi finanšu tirgos ir viens no risinājumiem, kā likt naudai strādāt, un vēstures dati rāda, ka ilgtermiņā tie vienmēr ir ar augšupejošu tendenci. Turklāt krīze var būt arī kā iespēja, iegādāties aktīvus par zemāku cenu. Kā reiz teicis Vorens Bafets: "Esi alkatīgs, kad citi ir bailīgi, un bailīgs, kad citi ir alkatīgi." Izklausās saprotami, bet izdarīt ne vienmēr tik viegli, jo krīzēs psiholoģiski bieži vien nostrādā pretējais efekts. Taču personīgās bailes šādos brīžos ir mūsu pašu lielākais ienaidnieks.

Ja gaidāmā ziema lielu stresu tavai finanšu situācijai visdrīzāk neradīs, bet esošo uzkrājumu apjomu negribas zaudēt, iespējams, tev būs aktuāla saruna, kurā meklēsim atbildes uz jautājumiem:

  • Kādas mācības ieguldījumu jomā māca krīzes?
  • Kā izvērtēt, vai ieguldīt krīzes laikā ir labs lēmums?
  • Kā saprast, kurš ieguldījumu veids ir piemērotākais?

Par šiem un citiem jautājumiem diskutēsim kopā ar Karīnu Kulbergu, "Swedbank' Privātpersonu pārvaldes vadītāju, Daigu Auziņu-Melalksni, "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāju, kā arī ar mūzikas producentu Rūdolfu Budzi (DJ Rudd) un digitālās aģentūras "New Black" vadītāju Artūru Medni.

Uzdod savus jautājumus ekspertiem un viesiem šeit: https://www.facebook.com/events/783123669598002

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!