Foto: Latvijas Universitāte

Pašmāju basketbola komandas "Latvijas Universitāte" (LU) galvenā trenera amatu atstājis Guntis Endzels, kura vietā stājies ilggadējais asistents Gunārs Gailītis, informē vienība.

Endzels LU vadīja kopš 2016. gada, bet viņa vietu ieņems "VEF Rīga" galvenā trenera Jāņa Gailīša brālis Gunārs. Viņš jau 11 gadus LU sistēmā ir treneris un vairākus gadus ir bijis U-16, U-18, U-19, U-20 meiteņu un puišu Latvijas izlases treneris Eiropas un pasaules čempionātos.

"LU basketbola sistēmā treneriem ir būtiska loma. Jebkura trenera maiņa ir ne tikai atbildīgs, bet arī emocionāli smags lēmums, jo visi treneri ir ieguldījuši lielu darbu un pilnveidojuši LU basketbola sistēmu. Tādēļ liels paldies Endzelim par aizraujošiem gadiem darbā ar jaunajiem basketbolistiem un vēlos sveikt Gailīti ar galvenā trenera stafetes kociņa pārņemšanu," norāda komandas ģenerāldirektors Uģis Bisenieks. "Manuprāt, Gunārs ir ne tikai Latvijas Universitātes patriots, bet arī lieliski izprot universitātes misiju basketbolā, jauno spēlētāju vajadzības un ir labs komandas spēlētājs."

Tikmēr Gailītis akcentē, ka ir gandarījums par katru spēlētāju, kurš pēc LU sistēmas iziešanas turpina savas gaitas profesionālā basketbolā vai sācis strādāt iegūtajā profesijā.

"Katram savs ceļš ejams. Vasarā esam ieguldījuši lielu darbu gan spēka treniņos, gan basketbola laukumā. Mēģināsim spēlēt studentiem raksturīgo dinamisko basketbolu, kas ir acij tīkams skatītājiem," saka speciālists.

Pagājušajā sezonā LU sasniedza Latvijas Basketbola līgas pusfinālu, bet cīņā par bronzu piekāpās "Ogrei". Par komandas menedžeri kļuvis bijušais basketbolists Haralds Kārlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!