Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) otrdien publicēja 2023.gada sezonas Pirmās formulas (F-1) kalendāru ar rekordlielu posmu skaitu - nākamgad plānots aizvadīt 24 etapus.

Sezonas sākums iecerēts 5. martā Bahreinā, bet divas nedēļas vēlāk plānots posms citur Āzijā, Saūda Arābijā. Austrālija posmu uzņems 2. aprīlī, pēc divām nedēļām plānots posms Ķīnā un vēl pēc tikpat ilgas pauzes - Azerbaidžānā.

Pēc tam čempionāts 7. maijā piestās Maiami, ASV, bet nākamie trīs posmi norisināsies Eiropā - Itālijā (21. maijs), Monako (28. maijs) un Spānijā (4. jūnijs). Turpinājumā piloti atgriezīsies Ziemeļamerikā un 18.jūnijā aizvadīs posmu Kanādā, lai pēc tam atkal dotos uz Eiropu, kur turpmākos etapus rīkos Austrija (2. jūlijs), Lielbritānija (9. jūlijs), Ungārija (23. jūlijs), Beļģija (30. jūlijs), Nīderlande (27. augusts) un vēlreiz Itālija (3. septembris).

Nākamie trīs posmi plānoti atkal Āzijā, kur sacīkstes notiks Singapūrā (17. septembris), Japānā (24. septembris) un Katarā (8. oktobris). Turpmākie posmi notiks Ostinā, ASV (22. oktobris), Meksikā (29. oktobris), Brazīlijā (5. novembris) un Lasvegasā, ASV (18. novembris), bet sezonas noslēgums paredzēts 26. novembrī Abū Dabī.

Šosezon F-1 kalendārā ir 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!