Foto: Publicitātes foto

1948. gadā Amsterdamas autoizstādē pasaulei tika prezentēta "Land Rover Defender" pirmā sērija, un tagad autoražotājs atzīmē šo gadadienu, laižot klajā "Defender 75th Limited Edition". Šī speciālā modifikācija pieejama ar "90" un "110" virsbūvi, tā izceļas ar ekskluzīvu eksterjeru un unikālām detaļām, kā arī ikonisko "Grasmere Green" krāsu, savukārt to visu papildina īpaša dizaina riteņu diski un salona apdare.

"Defender" paletē "Grasmere Green" zaļā krāsa parādās pirmo reizi, un šis īpašais tonis ir rezervēts tieši "75th Limited Edition" sērijai. Par papildu akcentu kalpo 20 collu vieglmetāla diski un rumbu vāciņi, ko arī rotā "Grasmere Green" krāsa. Eksterjera uzlabojumu virkni noslēdz unikāls "75 Years" zīmējums, bamperi "Ceres Silver" krāsā un tonēti stikli.

Eksterjerā iesāktā dizaina tēma turpinās izturīgajā un daudzpusīgajā "Defender" interjerā, kur "Cross Car Beam" panelim ir uzklāta matēta "Grasmere Greenpilver" pulverkrāsa, bet tā galos ar lāzeru iegravētas īpašas detaļa. Sēdekļu apdare ir izgatavota no "Resist Ebony", un "hokejai nūjai" viduskonsolē lietots "Robustec" – izturīgākais materiāls jaunajā "Defender".

Ierobežotā sērija ir balstīta uz augstā komplektāciju līmeņa "HSE" un piedāvā plašu standarta aprīkojumu. Novatorisko tehnoloģiju vidū ir "3D Surround" kamera, konfigurējama "Terrain Response" sistēma, "Meridian" skaņu sistēma, "Matrix LED" priekšējie lukturi, 11,4 collu "Pivi Pro" informācijas un izklaides sistēma, projekcijas ekrāns un bezvadu lādētājs viedierīcēm.

Visiem "75th Limited Edition" auto pēc izvēles ir pieejams salokāms mīksta materiāla jumts vai bīdāms panorāmas jumts. Savukārt salonā izcilu komfortu nodrošina 14 pozīcijās regulējams vadītāja un pasažiera sēdeklis ar apsildi un atmiņas funkciju, apsildāma stūre un trīszonu klimatkontrole. Papildus var pasūtīt elektriski nolokāmu sakabes āķi un vissezonas riepas.

Piedziņas iespēju klāsts ietver jaudīgo un efektīvo "P400e Electric Hybrid" uzlādējamo hibrīdu (PHEV) modeļiem ar "110" virsbūvi, bet "P400" un "D300" "Ingenium" benzīna un dīzeļdzinējos iestrādāta vieglā hibrīda (MHEV) tehnoloģija. Tā uzlabo jaudu un ekonomē degvielu, tā kā spēj izmantot enerģiju, kas parasti tiek zaudēta, samazinot ātrumu un bremzējot.

Unikālā sērija ir radījusi lielu interesi auto kolekcionāru vidū, un, atzīmējot īpašo vēsturisko brīdi, tā tiek izlaista reizē ar jaunām "Land Rover" dzīvesstila precēm. Arī šai kolekcijai izmantota "Grasmere Green" zaļā krāsa, un tā reprezentē preču klāstu, kurā cita starpā iekļauts unikāls minimālisma stilā veidots pulkstenis ar divām siksniņām, funkcionāla mugursoma un apģērbs ar unikālu "75 Years" zīmējumu un elementiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!