Klaipēdas rajona prokuratūra pārtraukusi pirmstiesas izmeklēšanu traģiskajam negadījumam Lietuvas ostas pilsētā Klaipēdā, kurā gāja bojā 30 gadus vecais ASV karavīrs. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad izmeklēšanā tika secināts, ka notikušais bija nelaimes gadījums un tajā nav konstatētas noziedzīga nodarījuma pēdas, vēsta Lietuvas "Delfi".

Negadījums Klaipēdā notika naktī uz 28. jūliju un tas pēc tam tika atspoguļots arī Latvijas medijos. 45 minūtes pēc pusnakts "VW Taigo" nobrauca no paceļamā tilta un iegāzās Danes upē, kā rezultātā negadījumā gāja automobiļa vadītājs, 30 gadus vecais seržants Roberts Magalans no Teksasas štata. Avārijas brīdī tilts bija pacelts, bet barjera nolaista.

Bojāgājušā ASV karavīra mirstīgās atliekas no upes izcēla ūdenslīdēji. Amerikānis Lietuvā atradās komandējumā. Incidenta brīdī viņš bija ģērbies civilpersonas apģērbā un brauc ar Latvijā nomātu automobili. Tāpat izmeklēšanā tika noskaidrots, ka viņš bija Klaipēdā rezervējis viesnīcas numuriņu nakšņošanai.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka autovadītājs negadījuma brīdī bijis alkohola reibumā, ignorējis brīdinājuma zīmes un nolaisto barjeru.

Kā redzams novērošanas kameras publicētajā video, tilta pacelšanas brīdī "VW Taigo" bija uz tilta braucamās daļas. Autovadītājs neturēja nospiestu bremzes pedāli, bet gan ripoja atpakaļ un brauca uz priekšu vairākas reizes, pēc kā autovadītājs nolēma spiest akseleratora pedāli grīdā, kā rezultātā pārbrauca tilta malu un iegāzās upē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!