Motivēti profesionāļi, kuriem debesis ir tikai sākumpunkts

Jauni piedzīvojumi padara mūsu dzīvi aizraujošu. Došanās tajos ir daļa "airBaltic" ikdienas – mēs paceļam cilvēkus debesīs kā mūsu lidmašīnu klājos, tā karjeras ceļā. Tāpēc, ja ceļošana liek tavai sirdij pukstēt straujāk, pacel savus panākumus jaunos augstumos starptautiskā vidē tepat "airBaltic"!

Izplet savus spārnus "airBaltic"! Uzņemies aizraujošus izaicinājumus dažādās jomās un pacel savu karjeru jaunos augstumos kādā no mūsu 40 vakancēm.
Kas ir iemesls, kāpēc cilvēki grib strādāt "airBaltic"?

"airBaltic" kodols ir vienots komandas gars, multikulturāla vide un mīlestība pret ceļošanu un inovācijām. Jau vairāk nekā desmit gadus esam top darba devējs transporta nozarē. Pievienojoties mums, ikviens no darbiniekiem dodas mācību braucienā uz jebkuru "airBaltic galamērķi, lai dzīvē iepazītu mūsu aviokompāniju. Kopā ar ģimeni un draugiem par īpaši pievilcīgām cenām apceļo visu pasauli arī sadarbībā ar mūsu partneru aviokompānijām. Starptautiskas konferences, apmācības, aviošovi un tūres – tā ir daļa no ikdienas, kas aizrauj.
"Ceļošanas priekšrocības, kas ir pieejamas visiem "airBaltic" darbiniekiem, ir mainījušas to, kā es redzu pasauli. Tā ir tik plaša, bet tajā pašā laikā tik maza, jo gandrīz visur varu aizlidot par īpaši zemām cenām. Kopš pievienojos zem "airBaltic" spārna, esmu apmeklējis daudzas valstis, kuras nekad necerēju redzēt dzīvē – ASV, Brazīliju, Japānu, Etiopiju, Indiju, Portugāli un tik daudz citas. Šī noteikti ir viena no labākajām aviācijas priekšrocībām."

Dainis
Social Media Support Manager
Kas "airBaltic" darba vidē ir tik īpašs? Kas to atšķir no citām darba vietām?

"airBaltic" ir dinamiska darba vieta, kurā satiekas vairāk nekā 30 tautību darbinieki. Ikkatrs no mums ar savām zināšanām un aizrautību veido mūsu veiksmes stāstu. Darbs "airBaltic" nozīmē strādāt starptautiskā vidē, globālā mērogā, atrodoties tepat Rīgā, un tā ir unikāla pieredze, ko citur grūti atrast. Aiz mūsu flotes – lidmašīnām, pilotiem, stjuartiem un aģentiem – stāv uzticama komanda. Tehniķi, dispečeri, IT, juristi, mārketinga un finanšu speciālisti ir tikai daļa no tā, kas tur mūs virs mākoņiem.
Kādām īpašībām jāpiemīt ideālajam "airBaltic" darbiniekam?

Mēs meklējam zinātkārus un mērķtiecīgus cilvēkus, kurus aizrauj tas, ko viņi dara. Mēs novērtējam labas komunikācijas prasmes, pozitīvu attieksmi un augstu atbildības sajūtu, un galvenais – atvērtību jaunām idejām, vēlmi mācīties un strādāt komandā.
Kādas ir trīs galvenās "airBaltic" pamatvērtības?
  • Mēs nodrošinām
    Mēs esam stingri apņēmušies sniegt augstākā līmeņa kvalitāti visos mūsu darbības aspektos. Mēs nodrošinām, ka ceļošana mūsu klientiem ir droša, punktuāla un ērta. Mēs esam uzticams partneris ikvienam, ar ko sadarbojamies.
  • Mēs rūpējamies
    Mēs mīlam to, ko darām, un mūsu kaislība pret aviāciju iedvesmo citus. Ar pasažieriem veidojam ilgstošas attiecības, apzinoties viņu vajadzības un piedāvājot labāko iespējamo servisu. Ilgtspēja ir mūsu darbības pamatā – īstenojot biznesu, mijiedarbojoties ar cilvēkiem, rūpēs par vidi ieviešot videi labvēlīgu praksi it visur, kur to spējam.
  • Mēs augam
    Izaicinājumus uztveram kā iespēju attīstīties. Ieviešot inovatīvus jaunumus, pilnveidojamies un virzāmies uz priekšu, lai būtu nozares attīstības priekšgalā. Esam komanda, kas nepārtraukti strādā, lai būtu uzdevumu augstumos. Mēs ticam līdzsvaram starp ātru un gudru domāšanu – īsti līderi ir elastīgi vizionāri, kuri pieņem skaidrus lēmumus, lai pielāgotos pārmaiņām un radītu labāku nākotni.
Kādi komandas stiprināšanas pasākumi notiek "airBaltic"?

Mēs novērtējam un atzīmējam kā mazos veikumus, tā arī lielās uzvaras. Biežāk to darām komandu sastāvā caur dažādām aktivitātēm, ceļojumiem un kopīgām pieredzēm. Kopā visi tiekamies vasaras un ziemas ballēs, lai atzīmētu padarīto un labāk iepazītu cilvēkus, kuri stāv aiz mūsu panākumiem.
Kādas ir karjeras izaugsmes iespējas "airBaltic"?
  • Stjuarti saņem starptautisku sertifikātu jau pēc astoņu nedēļu mācībām, kuru laikā jau tiek maksāta alga.
  • Piloti iegūst Eiropas aviācijas transporta pilota apliecību 18 mēnešu laikā. Turklāt, lai sasniegtu šo mērķi, nav nepieciešama iepriekšēja izglītība vai pieredze aviācijā.
  • Lai kļūtu par gaisa kuģu tehniķi, esam izveidojuši jaunu prakses programmu "SkyTech", kur dodam iespēju aviācijas, loģistikas un tehnisko zinātņu studentiem iegūt neatkārtojamu pieredzi, saņemt stipendiju un uzsākt veiksmīgu karjeru zem mūsu spārna.
  • Mēs iedrošinām gan vertikālas, gan horizontālas karjeras izaugsmes iespējas, kas veicina daudzveidīgu darbaspēku un darbiniekiem sniedz neskaitāmas priekšrocības. Šī iespēja veicina ne tikai individuālo izaugsmi, bet arī visas kompānijas.
"Mani vienmēr ir motivējusi iespēja augt, un "airBaltic" noteikti ir uzņēmums, kas atbalsta darbinieku attīstību. Viss, kas jums nepieciešams, ir skaidra vīzija par savu sapņu karjeras ceļu, motivācijas dzirksts un vēlme pieņemt jaunus izaicinājumus un mācību pieredzi. Turklāt uzņēmums aktīvi atbalstīs tavu karjeras ceļu – tu vari paplašināt savu redzesloku, piesakoties ALFA līderības programmai, atklāt sevi koučinga sesijās vai pat dalīties savās zināšanās ar kolēģiem, kļūstot par pasniedzēju. Esmu izmantojusi šīs iespējas, un tās neapšaubāmi ir veicinājušas manu personīgo izaugsmi un palīdzējušas man kļūt par savu labāko versiju."

Madara
Deputy VP Cabin Crew
Vai ir īpašs atbalsts izglītībai, darbiniekiem ar bērniem un tamlīdzīgi bonusi?

Mums ir svarīgi, lai darbinieki justos novērtēti un augtu līdz ar mums. Mēs piedāvājam iekšēju "airBaltic Leaders for Future" (ALFA) izaugsmes programmu, kas ietver plaša spektra vadības, koučinga un personiskās izaugsmes kursus visiem darbiniekiem. Atbalstam arī dažādus darba modeļus – gan klātienes, gan attālināto darbu, kā arī novērtējam vecākus ar papildu brīvdienām un ģimenes dienām. Mūsu darbinieki ir tie, kuri veido "airBaltic", tāpēc mēs sniedzam atlīdzību un priekšrocības, kas notur un motivē.
Ja es gribu strādāt "airBaltic", bet šobrīd neredzu vakances, ko man darīt?

Ja arī tu pašlaik neredzi sev interesējošo vakanci, bet vēlies strādāt "airBaltic", mēs piedāvājam iespēju pievienot savu pieteikumu "airBaltic" talantu datu bāzē zem sadaļas "Visas vakances", un līdzko tiks atvērta pozīcija atbilstoši tavai pieredzei, mēs ar tevi sazināsimies.

Aktuālās vakances
Projekta "#darbavietas" veidotāji: dizains – Māris Rītiņš, izstrāde – Karīna Sabecka, Ervīns Malnačs, redaktores – Līga Švāne, Kristīne Melne, projekta vadītāja – Žanete Kļaviņa, mediju komunikācijas eksperti – Lauma Simanoviča, Inese Skaraine, Aija Daukste, Ieva Zeibote, Laura Šteinberga, Līva Lāce, Elīna Gārbena. Saturu sagatavojuši projekta partneri.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.