Foto: TV raidījums "Zebra"

"Vai uz ceļa zīmēm ir jāskatās? Vai cilvēki tās ievēro? Un vai ceļa zīmēm vispār var ticēt?" vaicā raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots, vērojot izmaiņas Juglas un Murjāņu ielas krustojumā. Tajā Timrots ievēroja tik daudz pārkāpēju, ka izsauca ceļu policiju.

Juglas iela Rīgas satiksmē ir ļoti svarīga, jo kombinācijā ar Lubānas ielu veido galvaspilsētas centra apvedceļu. Tomēr Juglas un Murjāņu ielas krustojums līdz šim ir bijis kā trombs šajā apvedceļa posmā, jo šeit bija atļauts pagrieziens pa kreisi uz Murjāņu ielu. Jau pāris nedēļas šis manevrs šajā krustojumā ir aizliegts saistībā ar remontdarbiem pa labi no Juglas ielas. Tomēr autobraucēji jaunās izmaiņas neņem vērā un viens pēc otra šajā krustojumā joprojām nogriežas pa kreisi, lai arī to liedz trīs ceļa zīmes pēc kārtas.

"Kas tas ir mūsu valstī!? Neviens nemāk ne zīmes uzlikt, ne komunicēt, un neviens arī neskatās uz tiem, kuri liek tās stulbās zīmes," retoriski vaicā Timrots, vērojot šo "bardaku". Raidījuma "Zebra" vadītājs secināja, ja pat trīs ceļa zīmes neļauj autovadītājam saprast, ka šeit griezties pa kreisi vairs nedrīkst, tad līdzēt var tikai ceļu policija.

Tieši tādēļ raidījums "Zebra" izsauca policiju uz šo krustojumu, lai tā ieviestu kārtību. Atbraukusī ceļu policijas ekipāža pārkāpējus apturēja, izskaidroja satiksmes organizācijas izmaiņas šajā krustojumā un šoreiz autovadītājiem par pārkāpumu izteica tikai brīdinājumu.

Interesanti, ka, filmējot šo sižetu, policija tika atzīmēta "Waze" lietotnē un autovadītāju, kuri šajā krustojumā nogriezās pa kreisi, kļuva mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!