Foto: Publicitātes foto

Sestdien notikušajā noslēdzošajā Baltijas autošosejas čempionāta posmā "Riga Grand Finals" Biķernieku trasē latviešu autošosejas pilots kļuva par Baltijas un Latvijas čempionu vispopulārākajā "BMW 325 Cup" klasē. "BTC2" klasē čempiona tituls Atim Veismanim.

"Sacensībām Rīgā bija tikai viens mērķis – kļūt par čempionu, un mēs visi kopā ar komandu "LV Racing" to izdarījām! Bija aizraujošas sacensības ar daudz apdzīšanām un drāmu trasē. Savu darbu paveicu un uzvarēt tik lielā konkurencē ir ļoti fantastiskas sajūtas. Paldies ģimenei, komandai, atbalstītājiem – mēs esam čempioni!" teica Valters Zviedris tieši pēc sacensību finiša.

"BMW 325 Cup" pirmo braucienu no pirmās pozīcijas sāka francūzis Leo Messengers, kurš diezgan ātri izveidoja atrāvienu no latviešu pilota Ričarda Šubecka, tādā secībā arī sasniedzot finišu pēc 14 apļu sacensībām. Trešais finišēja Zviedra tuvākais sekotājs kopvērtējumā un pērnās sezonas čempions Karolis Jovaiša. Braucienā ceturtais – Valters Zviedris, kuram līdz čempiona titula nodrošināšanas pirms otrā brauciena pietrūka viens punkts.

Otrajā braucienā ilgstoši vadībā atradās Leo Messengers, tomēr tehniskas problēmas ar ātrumkārbu liek izstāties, vadību pārņemot Karolim Jovaišam, aiz kura drošā aizmugurē turas Valters Zviedris. Otrajā braucienā pirmais Jovaiša, otrais Zviedris, nodrošinot čempiona titulu, trešais – Ričards Šubeckis.

Baltijas čempionāta kopvērtējumā pēc provizoriskajiem rezultātiem pirmais Valters Zviedris, otrais Karolis Jovaiša, trešajā vietā igaunis Romets Reisins. "Masters" kategorijā par čempionu kļuva Matīss Mežaks, izcīnot uzvaru arī posma kopvērtējumā. "Rookie" vērtējumā pirmā vieta Krišjānim Oskerko, bet "Ladies" ātrākā bija igauņu jaunā sportiste Karmena Krāva.

Piecos Baltijas autošosejas čempionāta posmos "BMW 325 Cup" klasē uz starta stājās 65 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Francijas.

Atim Veismanim Rīgas sacensībās bija grūts uzdevums – atspēlēt 37 punktu deficītu no igauņa Simo Linda, tomēr tas izdevās! Startējot no otrās vietas, Atis Veismanis turējās aizmugurē igauņu sportistam vairākus apļus, līdz atteica konkurenta "Honda" automašīnas dzinējs. Tā rezultātā Atim Veismanim uzvara pirmajā braucienā un otrā vieta otrajā braucienā bija pietiekami, lai izcīnītu Baltijas čempiona titulu ar sešu punktu atrāvienu.

"V1600" klasē uzvara abos braucienos Ernestam Eglītim, kas ļāva sezonas kopvērtējumā pacelties uz otro vietu, piekāpjoties vien titulētajam somu sportistam Matiasam Nuoramo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!